Turan Aksoy - Toz ve Telaş

Tarihler: 11 Kasım 2011 Cuma ~ 11 Aralık 2011 Pazar

Yer: Pi Artworks

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt 163/4 Galatasaray Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2011 ~ Ara 11, 2011

Turan Aksoy “Toz ve Telaş” isimli sergisi ile 11 Kasım – 11 Aralık 2011 tarihleri arasında Pi Artworks Galatasaray’da. Aksoy'un yeni sergisi, farklı mekanlar üzerinden zamanımızı anlamaya çalışan dört ayrı grup yerleştirmeden meydana geliyor.

Sergi, özellikle odaklanılan kavramlardan da anlaşılacağı üzere, seçilmiş kimi mekanlardan yola çıkarak, zamanımızı arzu-tutku, mutluluk, özgürlük ve ahlak-vicdan gibi kavramlar üzerinden anlamaya ve onlar üzerine yeniden düşünmeye çalışan resim, fotoğraf ve üç boyutlu işlerden oluşuyor. Bu çalışmalarda ele alınan kavramların günümüzde neye, nelere karşılık geldikleri ve birbiriyle olan ilişkisi çok yönlü olarak ele alınıyor.

Böylesi bir ilişkilendirme, gündelik hayatta birbiriyle ilişkisiz duran farklı görünüşleri, kolayına ayırt edilemeyen tekinsiz bağıntıları ve içsel gerilimini bir diğerine kaydıran fragmanların farklı bir okumaya tabi tutulmasını gereksinmekte. Dolayısıyla zamanımızın ruhunu, kişisel deneyimlerden kalkarak, bu deneyim halkalarını birbirine tutuşturan bir kavram zinciri olarak yorumlayan işler bunlar. Turan Aksoy, öznel deneyimlerinden hareketle kolektif bir bilinç alanı yaratmaya çalışıyor bu sergisinde.

1965 yılı Erzincan doğumlu olan sanatçı Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'nü bitirdikten sonra İngiltere Central University'de yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. İstanbul' da yaşayan sanatçı, 2010 yılında Pi Artworks’te “Işıltılı Şeyler” sergisini açtı. 2009 yılında İstanbul 2010 Taşınabilir Sanat Projesi kapsamında “Geçici Rahatsızlık” sergisine katıldı.

Turan Aksoy’un 11 Kasım – 11 Aralık 2011 tarihleri arasında devam edecek olan “Toz ve Telaş” adlı sergisi pazar hariç her gün 10:30-19:30 saatleri arasında Pi Artworks Galatasaray’da gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT