Turan Büyükkahraman `Duvarlar`

Tarihler: 12 Aralık 2009 Cumartesi ~ 10 Ocak 2010 Pazar 12 ARALIK 2009– 10 OCAK 2010

Yer: Piramid Sanat

Adres: Feridiye Cad. No: 23 – 25 Taksim –İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 297 31 15-20-21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2009 ~ Oca 10, 2010

Genç kuşağın dikkat çekici ressamlarından Turan Büyükkahraman’ın “Duvarlar” isimli sergisi, 12Aralık 2009- 10 Ocak 2010 tarihleri arasında Piramid Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, bu serisinde, reklam afişlerinden sloganlara, ilan-ı aşklardan graffitilere kadar geniş bir paylaşım alanı oluşturan bu duvarları bir anlamda önümüze sunuyor.

Mimar Sinan Üniversitesi, Resim Bölümünü bitiren Büyükkahraman, kent duvarlarına okulun son yıllarında başlayan ilgisini şöyle anlatıyor; “Kent içinde ve dışında bulunan duvarlar- ki bunlar karayollarına ait köprü ve viyadük duvarlarıdır-, afişlerin yanı sıra farklı amaçlar için de kullanılırlar. Değişik ideolojilerdeki kişilerin duvarların üzerine yazdıkları sloganlarla halka ulaştırmak istedikleri mesajlar; çoğunlukla karayolu görevlileri tarafından üstü kapatıldığı ya da boyandığı için hedefine ulaşamaz. Ama hem sloganları yazanlar hem de üzerini kapatanlar artık izleriyle sonsuza kadar duvarda yerini almıştır. Bu üst kapamada oluşan yıpranmış ve solmuş zemin rengini tutturamayan işçilerin az bir ton farkı ile oluşturdukları görüntü, minimalist soyutlamalara taş çıkaracak kertede bir yapıt olarak göz ziyafetine kendini sunar.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT