Türkiye Denizlerindeki Dev Deniz Canlıları İstanbul’da

Tarihler: 16 Eylül 2013 Pazartesi ~ 22 Eylül 2013 Pazar

Yer: Tepe Nautilus AVM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2013 ~ Eyl 22, 2013

Çocuklar, gerçek boyutlardaki deniz canlılarıyla Eylül ve Ekim ayı boyunca İstanbul ve Eskişehir'de düzenlenen Şişme Deniz Canlıları Sergisi'nde buluşuyor. Çocuklara deniz ekosistemini ve canlılarını tanıtarak doğa koruma anlayışı aşılamayı hedefleyen ücretsiz sergi, Türkiye sularında yaşayan balina, yunus, köpekbalığı, fok ve deniz kaplumbağası türlerini interaktif sunumlarla tanıtırken, aynı zamanda resim ve boyama atölyeleriyle çocukların gözünden deniz dünyasını büyüklere aktarıyor.

Türk Deniz Araştırmaları (TÜDAV) ve "Whale Workshop" kurucusu İngiliz tasarımcı Andy Starbuck tarafından düzenlenen ücretsiz Şişme Deniz Canlıları Sergisi, 14-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul'daki Tepe Nautilus AVM'de, 5-20 Ekim tarihleri arasında da Eskişehir'deki Neoplus AVM'de çocuklar ile buluşacak.

Çocuklara deniz koruma bilincini aşılamayı amaçlayan sergide, Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında gözlenen 12 metrelik ispermeçet balinası (kaşalot), İstanbul Boğazı'nın en hareketli sakinlerinden afalina türü yunus ve dünya çapında nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz foku, yavruları ile birlikte gerçek boyut ve renklerdeki maketler sayesinde çocuklara tanıtılıyor. 1995 yılından bu yana İngiltere, Almanya, Avustralya, İzlanda, Şile ve Borneo gibi dünyanın pek çok ülkesindeki okullarda ve farkındalık yaratmaya yönelik çeşitli etkinliklerde sergilenen gerçek boyutlardaki maketler, çocukların deniz algısını yansıtacak resim ve boyama atölyeleri ile destekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT