Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar

Tarihler: 09 Ocak 2014 Perşembe ~ 08 Mart 2014 Cumartesi

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Adres: Meclis-i Mebusan Cad., Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo 4, 34433, Karaköy, 34433 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Web: http://http://www.istanbulmodern.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2014 ~ Mar 8, 2014

İstanbul Modern’in kuruluşunun 10. yılı kapsamında hazırlanan sergi, Türkiye ile tarihi, siyasal ve kültürel bağları olan Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu gibi komşu coğrafyalardan günümüz sanatının öncü sanatçılarını ve yapıtlarını bir araya getiriyor. Komşular - Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar, sosyokültürel bağlamların sanat üzerindeki etkilerini ele alarak bölgenin görsel kültürüne dair ortak yaklaşımları ve güncel dinamikleri araştırıyor.

Toplumsal hayata dair gösteri ve tören gibi köklü adetlerin görsel sanatlara nasıl sızdığına bakan Komşular, bölge kültür ve sanatında öne çıkan iki temaya odaklanıyor: hikaye anlatımı ve yolculuk. Hikaye anlatımı ve yolculuk, pek çok yapıtta iç içe geçerek hareketlilik, göçmenlik, göçebelik ve gezginlik, kültürel aktarım, dil ve çeviri gibi konulara dönüşüyor. Komşular, bir yandan bölge sanatında önemli yeri olan performans ve gösteriye alan açarken, diğer yandan akademik sanat çevreleri dışında gelişen karikatür ve halk sanatı gibi dalların uzantısına da güncel sanat bağlamında yer veriyor. Zira, bölge halkı arasında bir zamanlar gölge oyunu, aşık geleneği, meddahlar ve zanaat yoluyla yayılan ve aktarılan anlatıların yankısı, bugün görsel sanatlarda devam ediyor.

17 ülkeden 35 sanatçının çalışmalarını ağırlayan İstanbul Modern, bölge kültür ve sanatına dair gösterim, performans, panel, söyleşi ve atölye çalışmalarından oluşan kapsamlı bir etkinlik programı da sunuyor. Tekrarlar mısın? video programı, ana serginin bir bölümü olarak kurgulanan özel bir odada gösteriliyor.

Sanatçılar: Abdülcanbaz (Turhan Selçuk), Furat al Jamil, Mounira Al Solh, Maja Bajevic, Sonia Balassanian, Vesna Bukovec, CANAN, Eteri Chkadua, Ana Cigon, Rena Effendi, Nezaket Ekici, Cevdet Erek, Adib Fattal (Yerleştirme: The Museum of Everything), Mona Hatoum, Hamlet Hovsepyan, Gül Ilgaz, Babak Jalali, Lamia Joreige, Hayv Kahraman, Hatice Karadağ, Sevdalina Kochevska, Pavlos Nikolakopoulos, One Square Meter (NPAK Festivali), Fahrettin Örenli, Adrian Paci, Michail Pirgelis, Younès Rahmoun, Yehudit Sasportas, Wael Shawky, Slavs and Tatars, Aslı Sungu, Nasra Şimmes, Burcu Yağcıoğlu, Nil Yalter, Zivadinov::Zupancic::Turšic

Küratörler: Çelenk Bafra, Paolo Colombo

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT