Türkiye’de Fotoğraf Zamanı

Tarihler: 15 Kasım 2011 Salı ~ 15 Aralık 2011 Perşembe

Yer: Çeşitli Mekanlar

Telefon: 0212 249 45 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2011 ~ Ara 15, 2011

Dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı, Türkiye’yi kadrajladı. Zaman Gazetesi 25. yılını birbirinden önemli etkinliklerle geride bırakıyor. 25. Yılın güzel sürprizlerinden biri de dünyanın önemli 25 fotoğraf ustasını bir araya getiren “Türkiye’de Zaman / Time in Turkey” projesi oldu.

Zaman Gazetesi Fotoğraf Servisi'nin hazırladığı proje kapsamında gerçekleşen etkinlik Taksim, Galatarasay ve Tünel meydanları ile Sismanoglio Megaro, Fotografevi, Fototrek Fotoğraf Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı.

Zaman Gazetesi 25. yılını birbirinden önemli etkinliklerle geride bırakıyor. 25. Yılın güzel sürprizlerinden biri de dünyanın önemli 25 fotoğraf ustasını bir araya getiren “Türkiye’de Zaman / Time in Turkey” projesi oldu. Birbirinden farklı tarz ve üsluplara sahip fotoğraf ustaları, Türkiye’yi kadrajladı.

Zaman Gazetesi Fotoğraf Servisi'nin hazırladığı proje kapsamında gerçekleşen etkinlik Taksim, Galatasaray ve Tünel meydanları ile Sismanoglio Megaro, Fotografevi, Fototrek Fotoğraf Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Taksim The Marmara Otel'de yapılan kokteyl ise fotoğraf dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra siyaset, yazar ve iş dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Gecede Türkiye’ye gelen fotoğrafçılarla yapılan video röportajlar gösterildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zaman ailesinin 25 yıl boyunca akıp giden zamanı iyi değerlendirdiğini söyledi. Zamanın 1 milyon tirajla dev bir gazete olduğunu ifade eden Vali Mutlu, gazetenin zamanaı iyi ayak uydurduğunu ve güvenilir bir gazete olduğunu vurguladı. Zaman Gazetesi’nin sadece haber üretmediğini belirten Mutlu, “Zaman bu etkinlikle sanata da önem verdiğini gösterdi. Özellikle İstanbul temalı fotoğraflardan dolayı İstanbul Valisi olarak çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlikten dolayı Zaman ailesini kutluyorum” dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ise bir gazete için çeyrek yüzyılın uzun bir zaman olmasa da önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. Projenin önemli bir kültür çalıması olduğunu dile getiren Dumanlı, “Biz 25. yılda kalıcı bir proje yapalım dediğimizde fotoğraf editörümüz Selahattin Sevi bu teklifi getirdi. Kalıcı olsun diye bu sergiyi yapalım dedi. Dünyanın dört bir yanından gelen 25 fotoğraf sanatçısının gözüyle Türkiye’yi görmek ve sergiler kuşağı haline getirmek, ayrıca New York, Paris, Londra, Moskova gibi dünyanın merkezi kabul edilen yerlere taşımak kolay değildir.” Diye konuştu.

Zaman gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi de fotoğrafın bir gazetenin gözü ve kalbi olduğunu belirtti. Özellikle foto muhabirlerinin ne kadar zor şartlarda çalıştığının anlaşıldığını kaydeden Sevi, “Bu vesileyle Van depreminde hayatını kaybeden iki meslektaşımızı rahmetle anıyoruz. Bu projeyi Zaman Gazetesi foto muhabirleri ve diğer meslektaşlarımızla daha ileriye götürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Sergi 15 Aralık 2011 Tarihine Kadar Gezilebilecek

Gerek katılımcıların saygınlığı ve bilinirliğiyle gerekse kapsamı itibariyle dünya fotoğraf çevrelerinde büyük takdir gören projenin fotoğrafları; 15 Kasım 2011 tarihinde Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Tünel Meydanı ile bu meydanlar arasındaki Fotografevi, Fototrek Fotoğraf Merkezi, Sismanoglio Megaro ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galeri’sinde sergilenecek. 15 Aralık 2011 tarihine kadar açık kalacak olan sergi önümüzdeki yıl içerisinde Paris, Londra, Moskova ve New York gibi dünyanın önemli kültür sanat merkezlerine de taşınacak.

Projeye Katılan Fotoğrafçılar

JANE EVELYN ATWOOD, Zonguldak, Kömür Madeni
BRUNO BARBEY, İstanbul, Eyüp ve Tarihi İstanbul
SAMUEL BOLLENDORFF, Güneydoğu Anadolu, 'Su'yun İzinde
ERIC BOUVET, İstanbul, Gece Devriyesi
KATHRYN COOK, Bitlis, Ahlat
CLAUDINE DOURY, İstanbul-Sakarya, Tekstil İşçisi Kadınlar
CAROLYN DRAKE, İstanbul-Bursa, Futbol Kültürü
NIKOS ECONOMOPOULOS, Doğu Anadolu, Anadolu Yollarında
RENA EFFENDI, İstanbul, Tarlabaşı Semti
GEORGE GEORGIOU, İç Anadolu, Yeni Yol
HARRY GRUYAERT, İstanbul, İstanbul’un Renkleri
GUILLAUME HERBAUT, Rize, Çay Kültürü
ED KASHI, İstanbul-Bursa, Türkiye'nin Ekonomik Büyümesi
MASSIMO MASTRORILLO, İstanbul-Gaziantep, Kentsel Dönüşüm
STEVE MCCURRY, Bursa, Derviş Portreleri
DAVIDE MONTELEONE, İstanbul-Çanakkale, İki Boğaz Arasında
CHRISTOPHER MORRIS, İstanbul, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
PAOLO PELLEGRIN, Edirne, Kırkpınar Yağlı Güreşleri
ANDERS PETERSEN, İstanbul, Türkiye'deki Azınlıklar
REZA, İstanbul, Aşure Günü
ANTHONY SUAU, İstanbul, Zenginlik
GAËL TURINE, İstanbul, Kurtlar Vadisi ve Türk Dizileri
MICHEL VANDEN EECKHOUDT, Mersin, Son Yörükler
VANESSA WINSHIP, Ankara, Türkçe Olimpiyatları
AMI VITALE, Nevşehir, Öteki Kapadokya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT