Üç

Tarihler: 09 Nisan 2009 Perşembe ~ 30 Nisan 2009 Perşembe

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. 48/3 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0.212 241 04 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2009 ~ Nis 30, 2009
TEŞVİKİYE SANAT GALERİSİ’NDE “ÜÇ” YORUM
AÇILIŞ 9 NİSAN PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 18:00`DE

Türk çağdaş resminin son yıllarda ortaya çıkan en dikkat çekici genç sanatçılarından Didem Ünlü, Nükhet Göldeli ve Buket Püren Açıkalın ortak sergisi “Üç” 09 – 30 Nisan tarihleri arasında Teşvikiye Sanat Galerisi’nde.

Sanat yaşamına İngiltere’de yön veren Didem Ünlü, daha çok kent yaşamından alınmış manzaralar içerisindeki figürlere odaklanır. Resimlerinde günlük yaşam içerisinde görüp etkilendiği fotoğraflardan yararlanan Ünlü, figür ya da figür grubunun anlık görüntüsünü dokunaklı bir biçimde izleyicinin karşısına çıkarır. Daha çok çocuk figürleri ve onların doğal hallerini tuvaline aktaran sanatçının resimlerinde ışık ve buna bağlı olarak meydana gelen dramatik atmosfer büyüleyicidir.

Geçtiğimiz yıl Teşvikiye Sanat Galerisi’nde “Bir Mola” adlı kişisel sergini açan Nükhet Göldeli, Plaj manzaralarıyla karşımıza çıkmıştı. Göldeli için plaj manzaraları kent yaşamının kaotik telaşından, stresinden ve hızından sıyrılmanın bir karşılığı olarak anlam taşıyordu ve sanatçı bu resimlerinde plaj sahnelerini oldukça durağan ama atmosferik etkiyi ön plana çıkarır biçimde karşımıza getiriyordu. Gerek bu sergisinde gerekse baştan beri izini sürdüğü figüratif ağırlıklı fotogerçekçi resimleriyle Nükhet Göldeli figür resminin çağdaş yaşam sahnelerini yorumluyor.

Genç sanatçı Buket Püren Açıkalın çağdaş yaşamdan aldığı sahneleri ya da nesneleri soyutlayarak resmine taşır. Yapıtlarında masalsı bir atmosfer yaratan ve temsili öğeleri sınırlayan sanatçı minimal resim geleneği içerisinde ifade kazanan gerçekdışı hikayeleri izleyicinin karşısına çıkarır. Figür resminin üç farklı yorumunu, çağdaş resmin bu üç önemli isminden görmek isteyen sanatseverleri 09- 30 Nisan tarihleri arasında Teşvikiye Sanat Galerisine bekleriz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT