Ulya Soley - Tanışıyor Muyuz?

Ulya Soley - Tanışıyor Muyuz?

Tarihler: 16 Ocak 2018 Salı ~ 16 Şubat 2018 Cuma 19:00

Yer: British Council

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2018 ~ Şub 16, 2018

İlk dijital sergisi ‘Geçen Gece Bir Rüya Gördüm’ ile 15. Altın Örümcek Web Sitesi Ödülleri’nde ‘En İyi Web Sitesi’ ödülünü alan ve adından övgüyle söz ettiren British Council, ikinci dijital sergisi ‘Tanışıyor muyuz?’ ile 2018 yılında da sanatseverleri zamandan ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimine davet ediyor.

British Council’ın ‘Duvarları Olmayan Müze’ (Museum Without Walls) görsel sanat koleksiyonundan bir seçkiyle açılacak ikinci sergisi ‘Tanışıyor muyuz?’; izleyicilerinin, portrelerin kalıplaşmış değer yargılarını sarsan gücünü keşfetmelerine olanak tanıyor. Ulya Soley küratörlüğünde düzenlenen sergi, güncel eserlerin de dahil olduğu geniş bir zaman aralığını kapsayarak Birleşik Krallık portre geleneğinin 80 yılını temsil ediyor.

Zamandan ve mekandan bağımsız bir anlayışla alışılagelmişin dışında bir sergi deneyimi sunan Tanışıyor muyuz?, sanat eserlerinin ve sanatçıların kendine özgü hikayelerini belirgin kılarak ziyaretçilerinin dinamik bir alanda bu hikayelerin etrafında serbestçe gezmelerine olanak sağlıyor.

British Council, özel olarak projelendirdiği bu dijital platform ile daha fazla sanatsevere ulaşmak ve güçlü bir diyalog kurmak için, 16 Ocak 2018 tarihinden itibaren sanatseverleri ‘Tanışıyor muyuz?’ sergisini ziyaret etmek üzere https://exhibitions.britishcouncil.org.tr web sitesine bekliyor. Üstelik sergi, internet bağlantısı olan tüm masaüstü ve mobil cihazlardan ziyaret edilebiliyor. Ayrıca sergide yer alan işler Sesli Betimleme Derneği işbirliği ile görme engelli izleyicilerin de deneyimleyebilmesi için özel olarak sesli betimlendirildi.

Tanışıyor muyuz?

Ulya Soley küratörlüğündeki ‘Tanışıyor muyuz?’ sergisi, British Council Koleksiyonu’ndaki portreler aracılığıyla eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı keşfediyor. Sergiye dahil edilen ve kültürel eğilimleri, sosyal ilişkileri, kimlik politikalarını ve politik faaliyetleri temsil etmek üzere portreyi önemli bir araç olarak kullanan sanatçılardan göze çarpan isimler arasında Birleşik Krallık sanatının en köklü temsilcilerinden Lucian Freud’un yanı sıra günümüzün en gündemdeki sanatçılarından Jake ve Dinos Chapman, Sarah Lucas, Chris Ofili, Tracey Emin ve 2017 Turner Prize ödülü sahibi Lubaina Himid bulunmakta.

Dijital alanların ve özellikle de sosyal medyanın temelini oluşturan fotoğraflarımız aracılığıyla birçok tanıdık yüzle karşılaştığımız günümüzde artık portrenin elitist bir gelenek olarak düşünülmesi de imkansızlaşıyor.

Tanıdık olana yakın hissetme içgüdümüzden yola çıkan sergi başlığı ise, çeşitliliği yaygınlaştırmak adına izleyicileri farklı yüzlerle tanışmaya davet ediyor.

Yaratılan dijital alanda izleyici merkeze yerleştirilerek sergiyi aktif bir şekilde gezmesine imkan tanınıyor ve eserler panoramik bir düzlemde sergileniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sergi, eser ve sanatçılarla ilgili videolardan oluşan bir seçki ve yazılı kaynaklar aracılığıyla izleyicilerin daha detaylı bilgiye erişimini olanaklı kılıyor.

Birleşik Krallık sanatındaki portrecilik geleneğinin 80 yılını temsil eden ‘Tanışıyor muyuz?’ izleyiciyi yeni yüzlerle tanışmak için sergiye davet ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT