Venedik ve İstanbul: Olağanüstü İlişkiler Dokusu

Tarihler: 25 Kasım 2011 Cuma ~ 08 Ocak 2012 Pazar

Yer: Tokapı Sarayı Müzesi Hasahırlar

Adres: Sultanahmet Meydanı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 512 04 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2011 ~ Oca 8, 2012

Venedik ve İstanbul: Olağanüstü İlişkiler Dokusu. Dokumada Sekizyüz Yıllık Karşılıklı Etkileşimler

Sergi, İtalya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Giulio Maria Terzi di Sant'Agata ve Türkiye Cumhuriyeti Dişişleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu tarafından Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar’da 25 Kasım 2011 günü açılıyor.

Ankara İtalya Büyükelçiliği, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Topkapı Sarayı Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu ve Venedik Cumhuriyeti arasındaki asırlık sanatsal ve kültürel alışverişin şahidi olarak, dokusunda iki şehrin tarihinden sayfalar okuyabileceğiniz sergiyi sunuyorlar.

Topkapı Sarayı’nda Sultanların hazinelerinin saklandığı salonlardan bir kaç metre mesafede, İtalyan dokumasının en eski isimlerinden biri olan Venedik Bevilacqua Evi’nin tarihi arşivinden çok değerli parçaların yanısıra, günümüz eserleri de sergileniyor. Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonunda yer alan Venedik kadifelerinden dikilmiş seçkin kaftanlar, Osmanlı Padişahlarının Venedik dokumalarına olan beğenilerini yansıtıyorlar.

Sergide; Osmanlı Sarayı için özel dokunmuş Osmanlı motifleriyle bezeli İtalyan kadifesinden dikilmiş kaftan ile Osmanlı üslup ve motiflerini değiştirerek, kendi üsluplarını oluşturdukları İtalyan kadifesinden dikilmiş Şalvar yer almaktadır.

Unicredit, Venedik Bölgesi ve Türk İtalyan Dostluk Derneğinin destekleri ve Bevilacqua Evi ile işbirliği ile düzenlenen sergi 26 Kasım 2011’den 8 Ocak 2012’ye kadar ziyarete açık kalacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT