Viyana Ekolünden Cemal Gürsel Soyel’ in Türkiye’ de ki ilk sergisi Ocak ayında Pi Artworks’ de!

Tarihler: 12 Ocak 2010 Salı ~ 20 Şubat 2010 Cumartesi 12 Ocak-20 Şubat 2010

Yer: Pi Artworks

Adres: Pi Artworks Boğazkesen Caddesi Galeri 1 ve Kadirler Yolusunda bulunan Galeri 2`de Tophane, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2010 ~ Şub 20, 2010

Cemal Gürsel Soyel Chapeau! isimli sergisiyle 12 Ocak- 20 Şubat 2010 tarihleri arasında Pi Artworks Galeri 1 ve 2’de yer alacak.

1961 Kıbrıs doğumlu ve ressamlık kökeni Viyana’dan gelen sanatçının 1986 yılından beri Viyana’da yaşamaktadır. 1986 yılında Neşet Günal ve Neşe Erdok atölyesinden mezun olan sanatçı, Türkiye’de açacağı ilk kişisel sergisinde, kullandığı gri tonlar ve geniş fırça darbeleri ile kendi imgelerini, mekanlarını oluşturuyor, izleyiciye renk-yüzey ilişkisini sorgulatıyor.

Soyel insanların şehirlerde bilinçsizce bıraktıkları izlerle ilgileniyor. Şehrin her tarafına yapıştırılan rengarenk, pırıl pırıl posterlerin dönüşümünü resmediyor. Çağdaş iletişimin aracı olarak kullandığımız imgeleri, pastel ritimlerlerdeki peyzajlar, beyaz-gri lekeler olarak izleyiciye sunuyor. Gürsel bu spontan kolektif şehir mirasını görselleştirerek plastik bir değer yaratmayı hedefliyor.

‘’stüdyosunun yalnızlığı içinde bireysel formlarla kendi gerçekliğini ifade etmek için oldukça geleneksel yollara başvurmaktadır: yağlı boya, boya fırçası, tuval ya da kağıt, yansıma ve derin düşünce.’’ Mascha Dabić Vienna, 2009

Son kişisel sergisini 2008 yılında Avusturya’nın Insburg şehrinde Galerie dieMonopol’de açan sanatçının diğer kişisel sergileri arasında; 2004 yılında Burgenland - Austellung im Moorhof’ta, 2002 yılında Viyana- Austellung im Atelier’de ve 1994 Kıbrıs’ta HP Galeri’de açtığı sergiler yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT