Vurgu ve Sessiz Kalış Sergisi

Tarihler: 07 Kasım 2011 Pazartesi ~ 22 Ocak 2012 Pazar

Yer: Siemens Sanat

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 11 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2011 ~ Oca 22, 2012

Siemens Sanat’ta 7 Aralık 2011 tarihinde başlayacak olan ‘’Vurgu ve Sessiz Kalış’’ sergisi, temsiliyet, iktidar olma ve bireyin karşıt görüşüne dikkat çekiyor.

Siemens Sanat, günümüzün sınırlar ötesi dünyasına ve aktüel bireye farklı açılardan bakan sanat etkinliklerine bu kez de ‘Vurgu ve Sessiz Kalış’ sergisiyle devam ediyor. Ayşen Urfalıoğlu, Florencia Almirón ve Ragıp Basmazölmez’ün eserlerinin yer aldığı sergi, 7 Aralık’tan itibaren Siemens Sanat’ta sanatseverlere kapılarını açıyor.

‘’Günümüzün sınırlar ötesi dünya algısı, kamusal alanda diğerinin temsilinin yerini farklılığın ikili görünümüne terk ediyor. ‘İkiye yarılmalar’ ve ‘Bölünmeler’, günümüz politik ortamının bir sonucu olarak aktüel bireyi, her türlü özerklikten ya da temsil edicilikten yoksun bırakıyor’’. Bu ana çerçevede oluşturulan sergide küreselleşmeyle birlikte oluşan ulusaşırı denetim mekanizmalarının bireyi bir taraftan özgürleştirirken, öte yandan tüketim kültürünün sömürgeci hakimiyetinin bireyi nasıl kuşattığı tartışılıyor. Sergide aynı zamanda, bireyin bu kriz halini aşabilmek için özgürleştirici stratejilere ihtiyaç duyduğu görsel olarak vurgulanıyor.

Tutku, Direnç ve Kentsel Şiddet Aynı Sergide

Sergide yer alan sanatçılar, Ayşen Urfalıoğlu, Florencia Almirón ve Ragıp Basmazölmez, dile dökülmeyen bu düşünceleri, yapıtlarında bireyin bir direniş eylemi olarak sergiliyor.

Sanatçılardan Ayşen Urfalıoğlu ataerkil kültürün hakimiyetine karşı direnişini, olanca şiddetiyle, gizli bir beden aracılığıyla anlatıyor. Böylece yaşamın öznesi ve nesnesi olarak sosyal, psikolojik, anatomik, metobolik bir sessiz-mağdur stratejisini gündeme getiriyor.

Florencia Almirón ise çalışmalarında ‘kendinin ötesi’ ile ‘kendisini sınırlayan’ özne ve bedensel tutkuların sorumluluğunu üstlenmemeyi tercih ediyor. Nesnelerin gizli anlamlarını koruyarak ve hatta işlevlerini silerek, izleyiciyi yorumlamanın arzu mekanizmalarına terk ediyor.

Ragıp Basmazölmez’in vurgusu, güncel göç pratiğinin yarattığı kültürel travmalar üzerine. Onun eserlerinde, politik krizin kentteki yansımaları, kırsalla kent arasındaki bölünme, gerginlik, yenilmişlik, pasif direniş ve ıslah durumları görselleştiriliyor.

Üç farklı sanatçının, günümüz dünyasına farklı açılardan baktığı Vurgu ve Sessiz Kalış sergisi, 07 Aralık 2011 – 22 Ocak 2012 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT