Yalçın Varnalı - Başka Bir Zamanda – In Another Time

Tarihler: 31 Mart 2012 Cumartesi ~ 27 Nisan 2012 Cuma

Yer: Fototrek Fotograf Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 8163) K.1 D.3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2012 ~ Nis 27, 2012

Fototrek Fotograf Merkezi’nin İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’ndaki fotograf galerisinin Nisan ayı konuğu BAŞKA BİR ZAMANDA isimli çalışması ile YALÇIN VARNALI.

Başka Bir Zamanda Fotograf Sergisi uzun pozlama tekniği ile üretilen fotograflardan oluşuyor ve Yalçın VARNALI'nın zamanı genleştirip, mekanı sabitleyerek, telaşla yaşanan dünyaya farklı bir bakış arayışını yansıtıyor.??

Sergi, 31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 19:00’da 360 İstanbul sponsorluğundaki kokteyl ile açılacak ve 27 Nisan 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

BAŞKA BİR ZAMANDA

“Fotografın kendi gözlerimizle gördüğümüzden başka bir şey anlatamadığı durumlar olabileceği gibi, gözlerimizin, varolanın ne kadar küçük bir bölümünü görmemize izin verdiğini kanıtladığı durumlar da vardır.”
Dorothea Lange??

Zamanın çok akışkan, mekânın ise fazla belirsiz olduğu bir çağda yaşıyoruz. Üstelik her ikisi de, birbiri içinde eriyip sıvılaşıyor. Her şey her şeye hızla akıp dönüşüyor. Kimileri bu baş döndürücü deneyimin insanları özgürleştirdiğini söylüyor. Belki de öyledir. Ama ben, bunca telaşlı ve durup bakmaya, görüp hissetmeye ihtiyaç duyulmayan dünyada, zamanı genleştirerek, mekânı sabitleyerek bakmanın gerekli olduğuna inanıyorum. Zira bu, bence yitirdiğimiz insanî duyarlılıkları yeniden yakalamanın, televizyon, AVM, plastik, sanal, tüketim, tükeniş güzergâhını sorgulamanın da kendimce bir yolu.

"Başka Bir Zamanda"fotografları, uzun pozlama tekniği ile elde edilebilecek karelerden oluşmakta. Bu sayede normal gözün göremeyeceği anları başka bir zamanda sabitlemeye çalıştım. Mekân ise hem bütün durağanlığıyla orada kaydedilmiş duruyor, hem de o kilitlenmiş haliyle kendini siliyor. Böylece, tedirgin ve telaşlı dünyamızda, zaman ve mekânın, birbirleri içinde erimesinin aynısını, görünürün ötesindeki bir boyutta gerçekleştirmeye çalıştım. Ama tam tersi yönde…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT