Yalnız Şairler Işıkla Hayat Buluyor

Tarihler: 15 Ekim 2010 Cuma ~ 15 Ekim 2010 Cuma

Yer: Şairler Sofası Parkı

Adres: Şairler Sofası Parkı Akaretler/Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2010 ~ Eki 15, 2010

Akaretler’de yer alan Şairler Sofası Parkı’ndaki şairler ışığa kavuşuyor. Dört aydınlatma tasarımcısı on şairimizin heykellerini aydınlatıyor.

PLD Türkiye (Professional Lighting Design Türkiye) dergisi tarafından ilki 25 Ekim 2010’da Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşecek olan ALD İstanbul (Architectural Lighting Day İstanbul) uluslararası alanda ışık konusunda başarılı çalışmaları ile dikkat çeken dünyanın dört bir tarafından mimar ve aydınlatma tasarımcılarını İstanbul’da buluşturuyor.

ALD İstanbul etkinliği kapsamında bir de ilginç bir aydınlatma enstalasyonu gerçekleştiriliyor. Akaretler’de yer alan Şairler Sofası Parkı, 11-26 Ekim tarihleri arasında ışıkla hayat bulacak. Bu parkta Melih Cevdet Anday, Sabahattin Kudret Aksal, Behçet Necatigil, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat, Özdemir Asaf, Şair Nigar, Neyzen Tevfik, Cahit Sıtkı Tarancı ve Necati Cumalı’nın heykelleri yer alıyor.

11 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de açılışı yapılacak olan aydınlatma enstalasyonunda şiir severler parkta yer alan şairlerin heykellerinin önünde şiirler okuyacaklar. Pek çok şair de geceye katılacak.

İşte şehrin merkezinde ama geceleri karanlığa bürünen bu park, ALD İstanbul etkinliği çerçevesinde dört bağımsız aydınlatma tasarımı ofisinin tasarımcıları tarafından aydınlatılıyor. Bunlar: Nergiz Arifoğlu Light Style, Planlux (Korhan Şişman), Seven Lights (Mustafa Sven), ZKLD Studio (Zeki Kadirbeyoğlu). 11 Ekim’de gerçekleşecek açılıştan 26 Ekim tarihine kadar herkes açık olacak bu enstalasyon hem bir ilk, hem de sonuçları çok keyifli bir çalışma olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT