Yarış Pilotu ve Gölgesi Sergisi

Yarış Pilotu ve Gölgesi Sergisi

Tarihler: 07 Mart 2017 Salı ~ 01 Nisan 2017 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2017 ~ Nis 1, 2017

Eren İleri, Mixer Açık Depo’da yer alacak analog, siyah & beyaz fotoğraflardan oluşan serisi “Yarış Pilotu ve Gölgesi” ile insan ve teknoloji arasındaki doğanın ve doğal yeteneklerinin ötesine “uç noktalara” taşınmış ilişkiyi sorguluyor.

Formula 1 Grand Prix yarışları özelinde kurgulanmış, ütopya / distopyanın bir resmi sayılabilecek yapay topografyalarda şahit olunan kısa ama göz kamaştırıcı “an”ları belgeleyen İleri, göstergebilim çerçevesinde gösteriyi ve yok-mekan içinde bedeni analiz ediyor. Teknolojinin, makina (araba) formunda insanla (pilot) kurduğu uzamsal bağı ve toplumun teknik ve hayali döngüsünü kapsülleyen bu anlar, Grand Prix yarışlarında yüzeye çıkan neo-liberalizm ve serbest piyasa ideolojisi ile beraber trans-hümanist rüyanın şahitliğini yapıyor.

Kendisini çevreleyen diğer tüm gerçekleri emen ve adeta bir hiper-modernite festivaline dönüşen bu yapay yarışma yerleri, insanın teknolojik kurtuluşundan ziyade tutkularını teknolojinin totaliter rejimine teslim etmelerine tanıklık ediyor. Abu Dabi, Azerbaycan, Avusturya, İtalya ve Belçika'da yer alan ve erişimin zor olduğu Grand Prix yarışlarına foto-muhabir olarak katılarak parkur kenarına sınırsız erişim imkânı bulan sanatçı, fotoğraf gazeteciliği yöntemlerini uygulayarak yeniden fotoğrafçı rolünü üstleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT