Yaşar Kemal - Renk, Işık, Koku, Doku Sergisi

Tarihler: 23 Aralık 2011 Cuma ~ 09 Ocak 2012 Pazartesi

Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, SHE Oditoryumu Fuayesi

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Salıpazarı Yokuşu No:5 34427 Fındıklı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2011 ~ Oca 9, 2012

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 23 Aralık 2011 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından Yaşar Kemal’e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan program kapsamında, “Yaşar Kemal: Renk, Işık, Koku, Doku” başlıklı bir sergi düzenleniyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık tarafından düzenlenecek olan “Yaşar Kemal: Renk, Işık, Koku, Doku” sergisi, Güneş Karabuda’nın 55 yıllık bir dönemde çektiği fotoğraflardan ve yazarın kitaplarından seçilen doğa betimlemeleri ve kısa bir video çalışmasından oluşuyor. Konsepti Sadık Karamustafa tarafından geliştirilen videoda Yaşar Kemal, “Deniz Küstü” romanından “Şu Menekşede bir adacığım olsaydı...” cümlesiyle başlayan bir bölüm okuyor.

23 Aralık 2011 tarihinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından, Yaşar Kemal’e Onursal Doktora sunulması nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında, sergi açılışının öncesinde düzenlenen Onursal Doktora sunum töreni programı MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın konuşması ile başlayacak. Etkinlik programı daha sonra Osman Okkan imzasını taşıyan “Yaşar Kemal, Şiirsellik ve Politika” başlıklı belgeselle devam edecek. Doğan Hızlan, Tarık Günersel ve Zeki Coşkun’un çeşitli yönleriyle Yaşar Kemal’i anlatacakları program, son olarak Gürel Aykal yönetimindeki MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası dinletisiyle sona erecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT