Yasemin Şenel - Maskeli Bebek ve Oyunlar

Tarihler: 14 Mart 2014 Cuma ~ 12 Nisan 2014 Cumartesi

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2014 ~ Nis 12, 2014

Doğu ile Batı arasında bir “Renk Virtüözü”... Yasemin Şenel uzun yıllar sonra, “Maskeli Bebek ve Oyunlar” ile 14 Mart 2014' te Beyoğlu G-art' ta...

Yaşamını uzun yıllar Belçika' da sürdüren Yasemin Şenel'i bir renk virtüözü olarak tanımlamıştı sevgili Sezer Tansuğ 1984 teki yazısında. Maskeli Bebek ve Oyunlar serisi ile 12 Mart' ta, uzun yıllar sonra Türk izleyici ile tekrar buluşacak bu renk virtüözü. Uluslararası sanat platformunda oldukça ses getiren “Maskeli Bebek” serisi 2011 de “Hello Baby” ile başladı, “Maskeli Bebekler” e dönüştü ve 2014 de ise “Maskeli Bebek ve Oyun” olarak devam edip G-art' ın Beyoğlu'ndaki yeni adresindeki sergi ile son bulacak. Dünya çapındaki bir çok sanatçının girmeye çalıştığı bir koleksiyon olan Reydan Weiss Collection, (Almanya) , bu ay içerisinde Maskeli Bebek serisinden iki adet işini koleksiyonuna katmış bulunması, bizleri oldukça gururlandırıyor.

Şenel anlatımı figür üzerine temelleniyor ve kendisini hiç de gül bahçesi olmayan bir bebeğin gerçekliğine sokuyor. Kolaj ve boya. Aktarım ve gönderimler. Sonuç olarak bir seri yeşil, pembe, ocre ve mor, gülen ve ağlayan , sofistike ve özenli renklerden oluşan kağıt ve tual işler. Pürüzlü grafik stil ve akıcı boya Şenel' in işlerinde buluşuyor ve çakışıyor. Karmaşık ve hafif çizgiler, vahşi gözlü yaratıklar semboller yoğunluğu ve yoruma özgürlük tanıyan tarzı ile bunlar hassas ve fakat kuvvetli işlerin genel çizgisini oluşturuyor. Zaman akışını gençlik iksirine dönüştürme yeteneğiyle biraz Picasso' yu andırdığını düşünüyor eleştirmen Daniele Gillemon.

Yasemin Şenel' in resimlerinde, sanatçının seyirciyle paylaştığından ötesine ulaşamayan göz, bu bütünleşmenin ötesinde özdeşlik kurmaya olanak tanımayan bir gerçeği görüp algılıyor ve bunu sanatçının dünyaya hep kapalı kalacak yanı olarak benimseyebiliyor. Belki çırılçıplak bir gerçek ve alabildiğine üşümüş, sayısız renk kırpıntısından yapılmış bir yorgan altında ısınmaya çalışıyor. Yaşamının ürkek sessizliğini dinleyen Yasemin Şenel, zengin birrenk musikisinin tekdüzeliği kırılmış ritimleriyle bir virtüöz gibi çalışıyor ve gençleşen çağdaş sanatımızın övünç duyulan yetenekleri arasındaki önemli yerini çoktan almış bulunuyor.

Türkiye, Almanya, Londra, Fransa, Italya ve Belçikada özel koleksiyonlarda, Pasabahçe Cam Sanayii (Türkiye), Fondation pour l'Art Belge Contemporain (Belçika), Reydan Weiss Collection (Almanya) koleksiyonlarında işleri bulunan Yasemin Şenel, Hollandali sanat otoriterleri ve koleksiyoncularından bir grupun yayınladıkları "1000 Living Painters " listesinde 76.sirada yer alıyor.

14 Mart – 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek “Maskeli Bebek ve Oyunlar” sergisi Pazar ve Pazartesi dışında her gün 11:00 - 19:00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT