Yastık Altı

Tarihler: 05 Eylül 2011 Pazartesi ~ 12 Kasım 2011 Cumartesi

Yer: Arte İstanbul Sanat Merkezi

Adres: Kumbaracı Yokuşu Tercüman Çıkmazı No:16/1 Kat: 2 34433 Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 80 45

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 5, 2011 ~ Kas 12, 2011

Zihinde başlayan sanatsal üretim süreci açığa çıkmaya ve üretim sürecinin diğer bileşenleriyle buluşmaya başladığı andan itibaren farklı etkenlerle değişmeye ve dönüşmeye başlar. Sanatsal üretimin pazara çıkma ve paylaşma aşamasında sanatçı – galerici - alıcı (piyasa) ilişkileri içerisinde bazen gönüllü çoğu zamanda istem dışı bu etkenlerin etkisi altında kalmaya başlar.. En başta uslup dayatması sanatçının özgürce yaratma ve varolma isteğinin üzerinde en önemli engel haline dönüşmeye başlar.

Sanatçı bir yandan özgürce yaratma, kendine yabancılaşma ve aykırı duruş sergileme isteği diğer yanda sözünü ettiğimiz açmazlar arasında sıkışıp kalır. Yinede her şeye rağmen sanatçının bu aykırı olma istek ve eylemi içe kapalıda olsa sürmeye,. gerektiğinde sadece kendisi için üretmeye devam eder. Fakat bu üretimin sunumu ve ortaya çıkması konusunda ikirciklidir.

İşte tamda bu noktada Yastık Altı projesi sanatçının bu süreçte bir oyun olarak baktığı, bazen kendine yabancılaştığı, çeşitli kaygılarla ortaya çıkarmak istemediği yada bir şekilde değerlendiririm diyerek bir kenarda beklettiği aykırı işlerin (resim, heykel, video, fotoğraf, çeşitli özel nesneler) özgürce sergilenebilmesi ve sunulması projesidir.. Bu proje bir yanıylada sanatçının saklı kalmış yanının ortaya çıkartılması eğer isterse paylaşma eylemidir.

Sergi düzenlemesini Arte İstanbul Sanat Ekibi ve Selahattin Yıldırım’ın üstlendiği proje 5 Ekim – 12 Kasım tarihleri arasında ARTE İSTANBUL’da gerçekleştirilecektir.

Sanatçılar;

Ergin İnan, Mehmet Aksoy, Mustafa Horasan, Yunus Tonkuş, Tuğrul Selçuk, Özdemir Altan, Selahattin Yıldırım, Temür Köran, Mustafa Özel, Özgür Korkmazgil, Firuzan Şimşek, İrfan Önürmen, Ahmet Sarı, Komet Altan Çelem, Günay Demir, Cemal Demir, Harun Antakyalı, Gül Ilgaz, Nazan Azeri, Alp Tamer Ulukılıç, Denizhan Özer, Petra Heöcker (Almanya), Marika Wille – Jais (Avusturya), Kersten Thieler Küchle (Almanya), Günnur Özsoy, Burcu Perçin, Antonio Cosantino.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT