Yedi Yeni İş

Tarihler: 19 Eylül 2011 Pazartesi ~ 11 Aralık 2011 Pazar

Yer: Borusan Contemporary

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2011 ~ Ara 11, 2011

Küratörler: Mario Codognato, Sylvia Kouvali
Sanatçılar: Aslı Çavuşoğlu, Burak Arıkan, Cevdet Erek, Ergin Çavuşoğlu, Esra Ersen, Gülsün Karamustafa, Nasan Tur.

Günümüzün jeopolitik durumu, İstanbul'u ve bir bütün olarak Türkiye'yi dünyanın en önemsediği ve baskı unsuru haline gelen konularının ortasına koymakta. Bu çerçevede ancak buna karşın görsel sanatlar ve kültürel etkinlikler, sanatçının kendi araştırmaları ve şiirsellikleri arasında gezinebileceği, adeta kaleydoskopik bir yönelim seçeneğinin sonucu olarak sayısız konu tarafından işgal edilmekte. Gerçek ve soyut, belgesel ve kurgu, sosyal konular ve içsel düşünce süreçleri, genel ve özel, yerel ve küresel birbirine karışarak, içinde motive edici güçler ve bilgiler, yenilikler ve kuşkular, görüntüler ve gürültüler tarafından sarılmış ve bombalanmış halde hep birlikte yaşadığımız, parçalanmış bir dünya görüntüsü sunuyor.

Yedi Yeni İş, Türk sanat dünyasında önemli yer edinmiş ve etkin yedi sanatçının en yeni yapıtlarını sunmayı amaçlıyor. Birbirinden çok farklı konulara eğilmekle birlikte her bir iş, olasılıkların ve çelişkilerin ne kadar çeşitli olabileceğini gösteriyor. Önceden belirlenmiş bir konu olmadan sanatçılara sipariş verilen yapıtlar aracılığıyla Yedi Yeni İş, sanatın, tıpkı güncel yaşam gibi, ifade birliği ya da içerik evrenselliğine erişmesinin olanaklı olmadığını, daha çok günümüzde var olan ilgi ve araştırma alanlarının bölünmüşlüğünü ve mülkiliğini ortaya koyduğunu kanıtlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT