Yeni Memleket Anıları - İstanbul‘daki Alman ve Berlin‘deki Türk Kadınlarının Hayat Hikayeleri

Tarihler: 14 Mayıs 2010 Cuma ~ 02 Haziran 2010 Çarşamba

Yer: Teutonia

Adres: Galipdede Cad. No: 65 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2010 ~ Haz 2, 2010

Yeni Memleket Anıları - İstanbul‘daki Alman ve Berlin‘deki Türk Kadınlarının Hayat Hikayeleri

Göç ve entegrasyon konuları üzerine yapılan hararetli tartışmalarda tek tek kişilerin hayat hikayelerine neredeyse hiç yer verilmiyor. Bu durum göçmen kadınlar için daha da geçerli. Onların kişisel tecrübeleri ve ihtiyaçları birçok toplumsal ve politik tartışmalarda arada kaynayıp gidiyor. “Yeni Vatana Ait Anılar” bu kadınlardan bazılarını tanıtıyor.

Sergi, memleketlerinden uzun süre önce ayrılmış ve gurbette yeni bir yuva kurmuş Türk ve Alman kadınlarının hayat hikayelerini anlatıyor. Bu kadınlar vatanlarından neden ayrıldılar? Ne gibi beklentilerle geldiler? Hangi dilekleri gerçekleşti? Hangi rüyaları boşa çıktı? Başkaları vatanlarına geri dönerken onlar niye kalmayı seçti? Berlin ve İstanbul’dan kadınlar sergi ziyaretçileriyle kişisel tecrübelerini ve anılarını paylaşıyorlar. Boğaz ve Spree kıyılarındaki hayatı, gurbette aşk, politika, din ve yaşlanmayı, vatan ve kimlik arayışı ve buluşu üzerine hikayeler anlatıyorlar.

Almanya’daki Türk göçmenler ve Türkiye’deki Alman göçmenler olmak üzere iki bölümden oluşan sergi, önyargıların ortadan kaldırılmasına ve her iki hayat yolundaki farklılıkların ve aynı zamanda ortak noktaların gösterilmesine katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu proje ile anıları korumayı, kişisel göç tecrübelerini daha geniş bir kitleyle paylaşmayı ve böylece Türkler ve Almanlar arasında diyaloğu ve kuşaklararası birlikteliği geliştirmeyi arzu ediyoruz.

Tasarım ve Uygulama
Serginin ana bölümünü 20 duvar panosu oluşturuyor. Burada İstanbul ve Berlin’de yaşayan Alman ve Türk kadınlarının hayat hikayeleri metin ve fotoğraflar eşliğinde anlatılıyor. Bu kadınların biyografileri ve anıları ayrıca bir katalogda ve iki filmde yer alacak.
Sergi her gün 11.00-17.00 saatleri arasında görülebilir.
www.goethe.de/istanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT