Yiğit Yazıcı - E Cosi – İşte Böyle

Tarihler: 25 Nisan 2013 Perşembe ~ 25 Mayıs 2013 Cumartesi

Yer: Gallery Linart

Adres: Abdi İpekçi Cad. Gülen Apt. No:24/4 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Web: http://http://www.g-linart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2013 ~ May 25, 2013

2010 yılından beri Türkiye’de kişisel bir sergi açmayan ressam Yiğit Yazıcı, 2011-2013 yıllarına ait tablolarını ve daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarını, Gallery LiNART’taki sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor. “E Cosi – İşte Böyle” sergisiyle bugüne kadar bilinmeyen bir yönünü sanatseverlere sunan Yazıcı; sanata başladığı günlerden, günümüze geldiği noktayı fotoğraflar ve tablolarıyla gözler önüne seriyor. Kendisini arayış serüveni esnasında, heyecanının yoğun olduğu evrelerde yaşadığı, resim yaptığı mekânları kurgulayarak fotoğraflayan sanatçı; “O anları, o zamanki duyguları, atmosferi zamanda durdurmak istedim. Böylece geçmişimi, yaşadığım yeri, resimlerimi yaptığım yeri o dönemde kaydetmiş oldum” diyor.

Hayatta en önemli şeyin kendisini özgürce ifade etmek olduğunu ve bunun için resim yaptığını belirten ressam Yiğit Yazıcı; “E Cosi – İşte Böyle” ile iç dünyasının kapılarını sanatseverlere aralayarak herkesi şaşırtıyor. Sanatçı sergisi ile aynı zamanda kendi hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olunmasına da yardımcı oluyor. Yazıcı, sergide yer alan 1989-1992 yıllarına ait fotoğraflar, eskiz defterlerinden örnekler, okul döneminde yaptığı resimler için; “Geçmişi yeniden hatırlamak, bir kere daha göz atmak, kendime dışarıdan bakabilmek ve izleyicinin gözünde kendi yerimi görmek için iyi bir fırsat” diyor.

Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı sergiye imza atan sanatçı, doğa aşığı biri olarak renklerin aynı zamanda yaşama sevincini temsil ettiğini dile getiriyor. Renklerin birlikteliğindeki dengeyi; hayatı anlama, yaşamı ve varlığımızı sorgulamadaki dengeye benzeten sanatçının eserlerindeki objeler ise; bugünün dünyasında ihtiyacımız olmayan ama bize hizmet etmiş, zevklerimizi tatmin etmiş, hayallerimizi süslemiş nesnelerden meydana geliyor.

Gallery LiNART; Yiğit Yazıcı’nın içsel yolculuğunu konu alan ve sanatçının 3 yıl önce kaybettiği, hayatında ayrı bir yeri olan kuzeni, Pelin Erdoğru’ya ithaf ettiği “E Cosi – İşte Böyle” adlı sergisine 25 Nisan 2013 - 25 Mayıs 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT