Yunan ve Kıbrıslı Naif Ressamların Eserleri

Tarihler: 06 Kasım 2013 Çarşamba ~ 17 Kasım 2013 Pazar

Yer: Sismanoglio Megaro

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2013 ~ Kas 17, 2013

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı Sismanoglio Megaro, Hristos ve Poli Kolliali Koleksiyonu’nda yer alan, Yunan ve Kıbrıslı naif ressamların eserlerinden oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü İris Kritiku’nun üstlendiği sergi, 17 Kasım’a kadar açık kalacak.

Kültür alanındaki yoğun faaliyetlerini, Çağdaş Yunan sanatının yanı sıra, Helen kültürü odaklı Yunan ve Türk sanat koleksiyonlarından eserleri tanıtarak sürdüren Sismanoglio Megaro, bu kez de Yunanistan ve Kıbrıs’tan önemli naif ressamların, Hristos ve Poli Kolliali Koleksiyonu’nda yer alan 50 eserini İstanbul’a taşıyor.

Koleksiyonerlerin katkısıyla Sismanoglio Megaro tarafından düzenlenen sergi, Yunan geleneklerine, kentlerdeki ve kırsal alandaki gündelik yaşama odaklanıyor: Renkli ve canlı anlatımlarla betimlenen dini ve toplumsal kutlamalar, geleneksel panayırlar; yoğun emek ile bir nebze eğlencenin birbirini tamamladığı ekspresyonist imgeler; günümüzde unutulmuş tarımsal uğraşlar; kutsal ritüellerin, sahlepçiler ve seyyar satıcıların seslerinin, Karagözcülerin doğaçlamalarla yarattığı hayal perdelerinin damga vurduğu bir şehir yaşantısından hatıraları izleyicilerin gözünde canlandıran sahneler; bu eserlerinin yaratıcılarının yaşadığı, ada, anakara veya kent vasfını onyıllar geçse de yitirmeyen Tesalya ve Midilli, Atina, Plaka ve Akropolis, Kıbrıs, hatta İzmir ve İstanbul... Bütün bunlar, hep birlikte, tarihsel, folklorik ve estetik bir değer taşıyan, rengârenk, capcanlı bir panorama oluşturuyor.

Naif resmin en zengin ve mükemmel koleksiyonlarından biri sayılan Hristos ve Poli Kolliali Naif Ressamlar Koleksiyonu’nda, bu okulun önemli Yunan ve Kıbrıslı temsilcilerinin yanı sıra, uzun yıllar sanat eğitimi aldıktan sonra naif üslubu seçen, tanınmış ve seçkin sanatçılar ile, henüz tanınmayan fakat samimi ve güçlü bir tarza sahip olan, otodidakt ressamlara ait, 100’den fazla eser bulunuyor Sismanoglio Megaro’daki sergi ile, ilk defa, Kolliali Koleksiyonu’ndan yapılmış bir seçki, sanatseverlere ilk kez buluşmuş oldu. Serginin, İstanbul’un ardından Yunanistan’da da açılması planlanıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT