Yusuf Katipoğlu - Selam Olsun Benden

Tarihler: 02 Nisan 2013 Salı ~ 26 Nisan 2013 Cuma

Yer: Galatea Art

Adres: Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 12/3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 33 20 - 0212 245 80 38

Faks: 0212 244 31 45

Web: http://http://www.galateaart.com

E Posta: info@galateaart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2013 ~ Nis 26, 2013

Ressam Yusuf Katipoğlu’nun, “Selam Olsun Benden” adlı sergisinde tüm resimler birer deniz: Sanatçının resimlerindeki Trabzon, tekneler hatta insanlar ve kuşlar bile dalgadan... Ressam Yusuf Katipoğlu’nun, “Selam Olsun Benden” sergisi, 2 – 26 Nisan tarihleri arasında Galatea Art Galeri Asmalımescit’te gezilebilecek.

Yusuf Katipoğlu Hakkında:

1941 yılında Trabzon'da doğdu.Orta ögrenimini burada tamamladı.1968'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. Akademi'nin Avrupa Burs Sınavı ilk sergisi oldu (1971). Trabzon'da resim öğretmenliği yaptı (1971-1980).1975'te Trabzon Güzel Sanatlar Galerisini kurdu ve yöneticiliğini üstlendi.Türkiye’de ilk uygulamalarından olan Ergun Kolbek ile Pandomim çalışmalarına katıldı. İsviçreli ressam olan eşi Ursula Soltermann Katipoğlu’ndan iki oğlu var. Deseninin ve fırçasının dünyadaki tek benzeri kendisi olan Yusuf Katipoğlu çeşitli yurt içi ve yurt dışı sergilere katıldı. Sanatta SÖZ – ÖZGÜNLÜK – BİLEK - RENK ve sanatçıyı Tanrının elçilerinden olarak tarif eden bir değer. Ellinin üzerinde kişisel sergi açtı. 1980'den bu yana Kuzguncuk Üsküdar'da yaşıyor ve çalışmalarına devam ediyor."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT