Yusuf Tuvi - İnsana Dair

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 30 Mart 2012 Cuma

Yer: Fototrek Fotograf Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:311 K.1 D.3 Beyoğlu - İSTANBUL İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 30, 2012

Fototrek Fotograf Merkezi’nin İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’ndaki fotograf galerisinin Mart ayı konuğu İNSANA DAİR isimli çalışması ile YUSUF TUVİ.

Sergi, Türkiye'de ve dünyada çekilen "insana yakın", "insana dair" çekilen fotograflardan oluşuyor.??Sergi, 03 Mart 2012 Cumartesi günü saat 19:00’da 360 İstanbul sponsorluğundaki kokteyl ile açılacak ve 30 Mart 2012 tarihine kadar gezilebilecek. ??Sergi P.tesi - C.tesi günleri saat 10:00 - 20:00 arasında gezilebilir.

İNSANA DAİR...
Fotografa başladığım yıllarda bana yön veren “fotografların yeterince iyi değilse, yeterince yakınlaşmamışsın demektir” sözüne çok şey borçluyum. Efsane fotografçı Robert Capa’nın bu sözü, vizörden bakarken bana hep yakınlaşmak, özellikle de insana yakın durmak için cesaret verdi. Fotograf bir anlıktı ve benim merak ettiğim, insanın yaşam dinamiğinin içerdiği onca şeyin tek bir fotografa nasıl sığabileceğiydi. Zamanla, bir yüz ifadesinde; insanı çevreleyen renk, neşe, karmaşa, hüzün ve çelişkide, onun dünyasını anlatabilmenin fotografla mümkün olduğunu anladım.

Kendi yaşamımın her evresinde, insan, insanlığın halleri, insanın yaşam serüveni beni büyülediğinden, kişiliğime en uygun tema olarak insanı seçtim. Anadolu’yu ve dünyayı dolaştım. Farklı coğrafyalarda farklı hayatlara, ancak bir deklanşör hızıyla girip çıkabiliyordum belki ama, fotografın bu yanını değiştirmeye, insanı fotograf yoluyla anlatmadan önce anlamaya çalıştım. Orada olup yakınlaşmaya, yakınlaşıp empati kurmaya, başka yaşamlara dokunan herkesin olduğu kadar, özellikle fotografçının ihtiyacı olduğuna inandım. İnsanı öğrenmeye çabalamak ve hikayesine kulak vermek, sanırım fotograf serüvenimin ayrılmaz bir disiplini oldu hep. O anları yaşarken ve objektifimi o anlara doğru yönelttiğimde yaşamın nedenleri, niçinleri üzerine hep düşündüm. Bir bakıma insanın üzerinden yaşamı, varoluşu, kendimi sorguladım.

Otuz beş yıl geçmiş… Gençliğimde fotograf çekerken hissettiğim duygu yoğunluğu bir nebze azalmadı. Fotograflarımın oluşmasında etkili olan çalışmalarıma, geçen yılların çoğalttığı deneyimlerime, birikimlerime rağmen hala fotograf çekerken coşku duyuyorum. ??

Bu retrospektif sergi, hem beni hayata bağlayan fotografa hem de Türkiye’de ve uzak ülkelerde "an"larını benimle paylaşan ve her zaman yeterince yakın durmaktan büyük haz duyduğum insana dair bir sergidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT