Zehra Çobanlı - Ben de Zaman-Dünden Bugünden

Zehra Çobanlı - Ben de Zaman-Dünden Bugünden

Tarihler: 16 Ekim 2017 Pazartesi ~ 28 Ekim 2017 Cumartesi

Yer: D'Art Galeri

Adres: Bereketzade Mah, Hacı Ali Sokak, Şükran Apt., No: 8 İstanbul

Telefon: 0542 253 66 65

Web: http://www.d-artgallery.org/

E Posta: info@d-artgallery.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2017 ~ Eki 28, 2017

Zehra Çobanlı,1981 yılından bu yana ürettiği eserlerini , alanındaki yeni teknik arayışları ,araştırmalarını ,biçimsel ve yüzeysel olarak ele aldığı çalışmalarını,Anadolu’da var olan geleneksel kültürümüzün öğelerine göndermeler yaparak,çağdaş bir biçimde yorumlamaktadır.

Kendi kurguladığı hikayeleri seramiğe aktaran Çobanlı özgürlüğün, romantizmin ve geleneksel İznik çinilerinin en güzel mavisi ve arınmışlığın simgesi beyaz rengi kullanarak ürettiği eserlerinde kadınlara ve doğaya dair konulara göndermeler yaparken seramiğin fonksiyonel yönünü de ötelememiş, hat sanatının yorumlarını çanak,duvar tabağı gibi fonksiyonel nesnelerin yüzeylerine bezemiştir.

Bu sergide Zehra Çobanlı’nın farklı dönemlerde ortaya koyduğu fonksiyonel eserleri ile birlikte doğa içerikli ve kadınlara dair çalışmaları yer almaktadır. Binlerce yıl nice yaşam izlerine şahit olmuş dağları betimlediği küçük ölçekli eserleri ile güven,sonsuzluk,uzaklık,erişebilmek ,varabilmek duygularını pekiştirmeyi hedeflerken aynı zamanda yeni bir başlangıcın da ip uçlarını vermektedir.

2015 yılında merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası Seramik Akademisi üyesi seçilen Çobanlı, 1981 yılından beri sanat çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT