Zeynep Kayan

Tarihler: 09 Şubat 2013 Cumartesi ~ 09 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Cda Projects

Adres: İstiklal Cad. Misir Apt. No:163 K.2 D.5 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Faks: 0212 251 42 88

Web: http://http://www.cda-projects.com

E Posta: cda@cda-projects.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2013 ~ Mar 9, 2013

Genç sanatçı Zeynep Kayan’ın ilk kişisel sergisi “Eksik” Cda-Projects’de 9 Şubat’da açılıyor.

Görüntüyü başlıca malzemesi olarak kullanan Zeynep Kayan, çalışmalarında, formla oynadığı oyunla oluşturduğu varyasyonlarının tekrara dayalı yapısal kurgusuyla, yeni görme ve duyumsa(t)ma olanaklarını araştırıyor. Performatif bir mevcut olma ve olmama arasında gidip gelen deneyime dayalı sanatsal üretimi, çevreye ve bireye sürekli farklı bir noktadan yeniden bakıyor.

“Eksik” sergisinde görüntü, farklı anlarda, farklı katmanlarda fotoğraf ve video aracılığıyla yine ve yeniden oluşturuluyor. Görüntünün kendisi üzerine katlanarak biriken bu sonsuz süreçte Kayan; asıl ve suretin girift bir biçimde birbirinin içine geçerek oluşturduğu yalın ve tamamen kendine has bir görsel dil yapılandırıyor. Zamanın yer yer yanyana geldiği, yer yer de üstüste bindiği bu seçkide, ses ve ışık da akan görüntü aracılığıyla bu seçkiye dahil oluyor.

Sergi için hazırlanan katalog metninde, Ozan Utku Akgün, Zeynep Kayan'ın çalışmalarıyla ilgili şöyle diyor:
“..Mevcut uzamdaki ilişkinin serbest halinin yetersiz olduğunu hisseden sanatçının, yapılandırmaya çalıştığı uzamdaki şeyleri mevcut olmayla/ olmama arasında gidip gelen bir aralıkta tutmasından kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Onları deniyor, başka yüzeylerde sınamaya çalışıyor, parçalarının imkanlarına bakıyor ve maruz kalıp etkilendiği serbestliklerden bir yapı tasarlamaya başlıyor. Bu yapı maddenin güçlerine teslim olmak istemiyor, otoportrenin sınırlarında kalmak istemiyor, bedenin ve duyumsamanın verileriyle yetinmek istemiyor; karşılaşmayı birleşmenin, dönüşmenin, etkilenmenin ilk anında tutmak yerine, fotoğrafın ve videonun birbirlerini denemeye başladıkları bir aralıkta tekrar tekrar görmeye, mevcut olmayan ilişkiye bir kalınlık kazandırmaya çalışıyor. Görünmeyene doğru yoğunlaşan çalışmalardaki görme biçiminin çokluğu benzersiz bir deneyim bulmak için aralıklara girip çıkıyor, imajın boyutlarını zorlamaya ve imajın sonsuz olasılığını denemeye çalışıyor. Bu sonsuz olasılık Kayan için, bir krizden ziyade bir imkan; her seferinde yeniden başlanacak, dokunuşa açık bırakılmış, gücünü tamamlanmamışlığından alan bir girişimin izleyiciyle paylaşılan süreci. .”

Zeynep Kayan’ın “Eksik” adlı sergisi 9 Şubat- 9 Mart 2013 tarihleri arasında Mısır Apartmanı 2. kattaki Cda-Projects’de izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT