Zeynep Sarıoğlu - Suluboyayla 25 Yıl Sergisi

Tarihler: 05 Nisan 2011 Salı ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: Teşvikiye Galeri Oda

Adres: Hüsrevgerede Cad. Fırın Sok.2B Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 259 22 08

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2011 ~ Nis 30, 2011

1952 yılında Ankara’da doğan, TED Ankara Koleji’nin ardından İDGSA (MSGSÜ) İç Mimari ve Endüstri Tasarım Bölümü’nü 1976’da bitiren Zeynep Sarıoğlu, mesleki çalışmalarının ardından yöneldiği resmi asıl işi haline getirerek profesyonelleşmiş. Akademi yıllarında mesleki eğitiminin bir parçası olarak suluboya çalışmış olan sanatçımız, 25 yıldır suluboya resim yapıyor.

Sanatçımız resimlerinde, sulu boyanın içi dışı bir saydam niteliğiyle sade ve doğal olanı vurgulamakta ve giderek düşünce ürünü bir bakış açısına daha çok yer vermektedir. Yakın geçmişteki çalışmalarında, ‘kolaj’ ve ‘yerleştirme’ de kullanan ressamımız, bir sergisinde ise “nesnedeki yaşam halinin anlamı” gibi soyut bir temayı irdelemiştir.

Artık Sarıoğlu’nun resminde “imgelerin taşıdıkları bilgiden çok, duygusal boyuttaki değerleri ve nesnenin doğa ve zamanla ilişkisinin” öne çıkmakta olduğunu gözlemlemekteyiz...

Bir süredir Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ‘Suluboya Teknikleri’ dersi veren, birikimini mimar adaylarıyla paylaşan sanatçımızın bu 16. kişisel sergisidir.

Konuları ağırlıklı olarak Tarihi Yarımada, Haliç, kuşlar, lodos, rutubet ve Marmaray ile günışığına çıkan 8 bin yıllık sırlarıyla gizemini koruyan, rastlantının karmaşası içindeki dünya kentimiz İstanbul olan sergide, yaklaşık otuz resim izlenebilecek.

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç 12:00 – 19:00 arasında açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT