Leydiyiz ve Centilmeniz

Tarihler: 25 Mart 2009 Çarşamba ~ 25 Mart 2009 Çarşamba 25 Mart Çarşamba Saat: 20.30

Yer: Profilo Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Profilo Kültür Merkezi

Adres: Profilo İş Merkezi içi, Mecidiyeköy Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2009 ~ Mar 25, 2009
STAND-UP KABARE
Son yıllarda, kamuoyunca "Stand-Up" olarak bilinen sahne performansının ülkemizdeki yansıması, klasik tanımıyla "One Man Show" türüdür ve bu tarzın ilk uygulayıcılarından biri unutulmaz showman ve üstad Orhan Boran`dır...
Gerçek Stand-Up, hayatın içinden bazı anektodları zaman zaman karakterize (ve dramatize) ederek aktarmaktadır. (Dünyadaki en bilinen uygulayıcılarından biri: Benny Hill) One Man Show ise, hayatın içinden bazı anektodları eğlendirici bir anlatımla sunmaktadır.
Henüz ülkemizde yaygın olmayan bir tarz daha vardır; Stand-up kabare.
Stand-Up Kabare; belirlenmiş bir konu başlığı dahilinde seyirciyi de aktif biçimde etkinliğe katarak alt metni sahnede "oluşturmaya çalışmak"tır. Tiyatro atmosferinden ziyade sanatçılarla seyircilerin bir arada bulunduğu bir zeminde, eğlenceli bir ortam görünümü egemendir. Tiyatral kurallardan ziyade "Show" kuralları ağır basmaktadır. Zaman zaman kendini doğaçlamaya bırakan inter aktif etkinliğe dönüşen ortamda sepiştirilmiş paradilerle gerçekleştirilen bir sahne etkinliğidir.

LEYDİYİZ ve CENTİLMENİZ hakkında...
Adem`le Havva`dan bu yana... Bir Bilinmez Muamma!.. Kadınlar mı haklıdır... Erkekleri mi acaba?... İKİ SAAT BOYUNCA ALABİLDİĞİNE BİR ATIŞMA...
Bir savaştır adeta kadın ve erkeğin düellosu. Binlerce yıldır devam eden, gizliden gizliye süren bir mücadeledir! Tıpkı bir savaş gibidir kadın ve erkeğin var olma mücadelesi. Neyi ispatlamaya çalıştıklarını bile anlamadan sürer gider bu savaş. Bir haklı olma mücadelesidir.
Bazen taraflar uzlaşma sağlamak adına kadın ve erkeğin eşitliğinden söz ederler. Eşitlik sağlandığında, bu savaşın sona ereceği yanılsaması vardır. Ama savaş içten içe devam eder bütün dospotluğuyla.
Kuralları yoktur bu mücadelenin. Oyunun kuralları, binlerce yıl önce tasarlanmıştır. Ego savaşıdır bütün bu yaşananlar. Bir güç düellosudur. Kanıtlanma çabasıdır. Ne kadar modern ve gelişmiş bir toplum olduğumuzu söylesek de, aslında oldukça ilkel koşullarda devam eden bir kimlik savaşıdır kadın ve erkek arasında yaşananlar.
Kadın haklarını savunanlar da bunu ispatlamak çabasındadır, kendilerine "Harbi delikanlı" diyen erkekler de bu savaşı kazanmak için ter dökmektedir.
Çocuksu bir oyundur aslında bütün bu yaşananlar...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT