Wolfgang Manz

Tarihler: 16 Temmuz 2014 Çarşamba ~ 16 Temmuz 2014 Çarşamba 21:00

Yer: Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu

Ücret: 1. Kategori - 45.50 TL Numarasız - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Uğur Mumcu Cad. Yan Sokağı Alaçatı İzmir

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2014 ~ Tem 16, 2014

Dünyaca ünlü Alman piyanist Wolfgang Manz, Alaçatı Piyano Festivali kapsamında 16 Temmuz'da Alaçatı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alıyor.

Uluslararası Piyano Yarışması (Leeds, 1981), Reine Elisabeth Yarışması (Brüksel, 1983), Mendelssohn-Bartholdy Ödülü (Berlin, 1980), Ulusal Alman Müzik Yarışması 2.'lik ödülü (Bonn, 1982), Van Cliburn Uluslararası Pianoforte Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü (Texas,1989) gibi birçok prestijli uluslararası organizasyonda ödül alan Wolfgang Manz, iki farklı gelenekten etkilendi. Sanatçı, temel piyano eğitimini Çek Piyanist Drahomir Toman'dan aldı. Theodor Leschetizky, Manz'a Doğu Avrupa kökenli anlayışı aşıladı. Manz'ın geleneksel Alman tarzını ise Hanover Müzik Üniversitesi'nde Prof. Karlheinz Kämmerling sayesinde oluştu.

Önde gelen yarışmalardaki başarıları sayesinde Manz; oda müziği orkestralarında, solo orkestralarda ve solo resitallerde aranan isimlerden biri oldu. Sanatçı, repertuvarında Bach'dan günümüz müziğine, 50'den fazla konçerto bulunduruyor. 80'lerde English Chamber, Royal Philharmonic ve BBC Senfoni Orkestrası gibi birçok bilinen orkestralar ve kondüktörle performans sergileyen Manz, birçok ünlü Alman Orkestrası'ndaki solo çalışmalarının dışında, konser turları ile as Cologne (Philharmonie), Berlin (Philharmonie), Munich (Herkulessaal), Frankfurt (Alte Oper), Brussels (Palais des Beaux-Arts), London (South Bank), Amsterdam (Concertgebouw), Tokyo (Suntory Hall) gibi kültür merkezlerinde de sanatını icra etti.

Müzisyenlik kariyerinin dışında, pedagog kimliğiyle de tanınan Wolfgang Manz; Almanya, Belçika, Avusturya ve Güney Kore'de uzmanlık dersleri (masterclass) verdi. 1994-1998 yılları arasında Karlsruhe Müzik Üniversitesi'nde pozisyon dersleri veren Manz, 2000 senesinde Japonya Yokohama'daki Ferris Üniversitesi'nde bir dönem konuk öğretmen olarak görev yaptı ve aynı sene içerisinde Nürnberg-Augsburg Müzik Üniversitesi'ne piyano öğretmeni olarak tayini çıktı.

Wolfgang Manz; Almanya Ulusal Müzik Yarışması (Bonn, 2001), Walter Gieseking Piyano Yarışması (Saarbrücken, 2007), Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması (Ettlingen, 2006-2010),Moskoca ve Darmstadt'da yapılan Rachmaninow Yarışmaları (2008), Georges Enescu Yarışması (Bükreş, 2011-2014) gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda, jüri olarak aranan isim oldu. Sanatçının; Leeds, Hongkong Rhodes Uluslararası Yarışması, Tomassoni/Cologne, Luis Sigall/Chile, Porto ve Vienna Beethoven gibi yarışmalarda birçok eski öğrencisi ödüller aldı.

- Etkinlik belirtilen saatte başlayacaktır.
- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT