Zamanın Hafızası: Eleni Karaindrou-Film Müzikleri

Tarihler: 17 Ağustos 2015 Pazartesi ~ 17 Ağustos 2015 Pazartesi 21:00

Yer: Bodrum Kalesi

Ücret: 1. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Liman Mevkii Bodrum Muğla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 17, 2015 ~ Ağu 17, 2015

Theo Angelopoulos’un filmlerine yaptığı unutulmaz müziklerle, ismi bu büyük yönetmenle neredeyse özdeşleşmiş olan Eleni Karaindrou ilk kez D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali’nde ve festival bu konserle ilk kez Bodrum Kalesi’nde!

İstanbul Sinfonietta

Ender Sakpınar: Şef 
Eleni Karaindrou: Piyano 
Natalia Michalidou: Piyano 
Vangelis Christopoulos: Obua 
Dinos Hadjiiordanou: Akordeon 
AristotleDimitriadis: Mandolin 

Müzik eğitimine piyano ile başlayan, ardından etnomüzikoloji ve orkestrasyon çalışan Eleni Karaindrou tiyatro ve film müzikleriyle ilgilenmeye başladığında, kendi deyişiyle, görüntüler ve hareketler arasındaki ilişki, duyguları ifade etmek için önünde yeni bir alan açtı ve böylece kişisel tarzını geliştirmeye başladı. Karaindrou 1984-2008 yıllarında Theo Angelopoulos’un son sekiz filminin müziklerini yaptı; bu dönem boyunca film projelerine hemen her zaman ilk girip en sonuna kadar kaldı, yönetmenle tüm yaratım ve kurgu sürecinde çok yakın çalıştı. Karaindrou bu işbirliğini şöyle anlatır: “Angelopoulos çok hissedip az konuşan bir adam. O nedenle, filmde sözlere dökülmeyecek şeyleri anlatabilmem için onun işinin temelinde yatan fikirleri kavrayabilmem çok önemliydi. Bazen senaryo yazılmadan bile önce ben ana temayı bulmuş olurdum.”

Film ve müzik eleştirmenleri Eleni Karaindrou’nun filmlere yazdığı müziklerin “film müziği” kavramının ötesine geçtiği konusunda hemfikirdirler; onun müziğinin filme eşlik etmenin veya filmi güzelleştirmenin ötesinde, filmi tamamladığını söylerler. Yazar Nikos Triantafillides, Karaindrou’nun müziğinin Angelopoulos’un uzun planları kadar kapsamlı olduğunu belirterek, “Onun sürekli varlığı lirizmin altında yatan derin maneviyatı ortaya çıkarır” der. George Monemvasites ise bu müziğin yarattığı yeni vizyonlar ve fikirlerle insanı hem yaraladığından hem özgürleştirdiğinden bahseder. Karaindrou’nun müziği için dar anlamıyla film müziğinden ziyade, doğası itibariyle sinematik etkiye sahip müzik denebilir: Dinleyicilere kurgulayacakları hikaye konuları verir, ince ince manzaralar resmeder, bazen de bir şarkı mırıldanır. Ender Sakpınar’ın yönetimindeki İstanbul Sinfonietta eşliğinde, Karaindrou’nun eserleri müzikseverlere hayal kurma fırsatı verecek.

Eleni Karaindrou Film Müzikleri “Theo Angelopoulos Anısına”

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Lütfen dikkat!Bu etkinlik Özel Kurallara tabidir.

- Bütün katılımcıların kimliklerini yanında bulundurmaları gerekmektedir.
- Konser alanına girecek herkes bilete tabidir. Alt yaş sınırı 6 olup, 18 yaşın altındaki bilet sahiplerine, bilet sahibi ebeveynlerinin eşlik etmesi gerekmektedir.
- Mekan kapı açılış saati 19:30, konser saati 21:00 olacaktır.
- Etkinlik başlangıç saatleri değişim göstermektedir.
- Festival her türlü hava koşulunda gerçekleştirilecektir. Her türlü hava koşuluna hazırlıklı olunması önerilir. Bilet iadesi yapılmayacaktır.
- Festival alanı içinde yiyecek ve içecek satışı yapılacağı için, dışarıdan getirilen yiyecek ve içecek festival alanına alınmayacaktır.
- Organizasyon sahibi festival için bilet bedelini iade etmek koşuluyla festival mekanına kişiyi almama hakkına sahiptir.
- Festival alanına profesyonel görüntü araçları (video kamera) ile girmek yasaktır.
- Festival süresince kayıt yapmak kesinlikle yasaktır. Seyirci, sanatçı yönetimi uygun gördüğü takdirde görsel-işitsel kayıt cihazlarına el konabileceğini kabul eder.
- Festival kapsamında kombine bilet uygulaması vardır. Kombine bilet, sadece D-Marin Anasahnede gerçekleşecek olan konserleri kapsamaktadır.

Kurallar

- Festival süresince biletinizi/bilekliğinizi saklayınız.
- Festival alanında yanınızda bulunan eşyaların sorumluluğunun size aittir.
- Festival alanında yer alan kapalı mekanlara evcil hayvan alınmayacaktır.
- Festival alanı içinde sadece yetkili satış noktalarında satılacak olan merchandise ürünlerini almanız önerilir.
- Festival alanına yanıcı, patlayıcı (deodorant, sprey, parfüm vb. gibi), parlayıcı, kesici ve delici olarak kullanılabilecek her türlü alet ve lazer imleci ile girmek yasaktır.
- Festival alanına yanıcı, patlayıcı, parlayıcı, kesici ve delici olarak kullanılabilecek her türlü alet ve lazer imleci ile girmek yasaktır.
- Festival alanındaki ses düzenleri geçici duyma problemlerine yol açabilir.
- Festival alanındaki ışık düzenleri geçici göz rahatsızlıklarına neden olabilir.
- Festival biletleri sadece organizasyon sahibi tarafından belirlenen resmi satış noktalarından alınmalıdır. Organizasyon sahibi resmi satış noktalarından alınmayan biletlerin sahiplerini festival alanından çıkarma hakkına sahiptir.
- Festival alanına giriş yapan seyircilerin alandan çıkış yapmaları halinde yeni bilet satın almaları gerekmektedir.
- Festival biletleri devredilemez ve iade edilemez. Kayıp biletler için yenisi basılmayacaktır.
- Festivale katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı festival organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.
- Organizatör festival programında, mekanında ve tarihinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Satılan biletler organizatör izni olmadan herhangi bir yarışma veya çekilişte kullanılamaz.
- Organizatör herhangi bir nedenle bilet iadesi yaparak festivali iptal etme hakkına sahiptir.
- Konser biletleri devredilemez ve iade edilemez. Kayıp biletler için yenisi basılmayacaktır.
- Festival alanında emanet noktası bulunmamaktadır.
- Festivale katılan her birey özel kurallarda yer alan tüm maddeleri okumuş, anlamış ve organizasyon tarafından konulan her türlü kurala uymayı, aksi takdirde mekandan çıkarılmayı kabul etmiş sayılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT