10 Adımda Unutmak Anti-Prometheus

Tarihler: 17 Mayıs 2014 Cumartesi ~ 17 Mayıs 2014 Cumartesi 17 Mayıs Saat:21:00

Yer: Enka İbrahim Betil Oditoryumu

Ücret: Tam 55.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14

Web: http://http://www.enkasanat.org/

E Posta: enkakultur@enka.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2014 ~ May 17, 2014

Şahika Tekand Studio Oyuncularından Prometheus'a çarpıcı bir bakış 10 Adımda Unutmak (Anti-Prometheus), 17 Mayıs'ta Enka İbrahim Betil Oditoryumu'nda sahneleniyor.

Yöneten:
Şahika Tekand
Yazan: Şahika Tekand
Sahne Tasarımı: Esat Tekand
Işık Tasarımı: Şahika Tekand
Kostüm Tasarımı: Esat Tekand
Yönetmen Yardımcıları: Ayse Draz, Nagihan Gürkan, Verda Habif, Selen Kartay, Nilgün Kurtar
Oyuncular: (Alfabetik Sırayla) Onur Berk Arslanoğlu, Cem Bender, Selen Kartay, Nihat Maça, Mehmet Okuroğu, Ahmet Sarıcan, Nedim Zakuto
Işık ve Komut Masası Oyuncuları: Selen Kartay, Özgür Özcan, Nagihan Gürkan

Süre: 55 dakika

10 Adımda Unutmak (Anti-Prometheus) bireysel küçük dünyasına sıkışmış, hayata müdahale etme yeteneğini ve büyük umutlarını ve uzun vadeli projelerini, kısa vadeli ve küçük kazanımlara feda etmiş, kendisine sunulan küçük konforlar aracılığıyla çevresine ve çevresindeki insanlara, sorunlara duyarsızlaştırılmış, maruz bırakıldığı bilgi bombardımanı içinde giderek farklı bir anlamda bilgisizleşmiş ve sonuçta cahilleştirilmiş çağdaş insanın tragedyasıdır. Dünyaya müdahale etme yeteneğini terkederek, “umut”u sistemin kendisine vaadettiklerinden ibaret görmeye çalışan çağdaş insanın tragedyası, ışık, ses, dekor gibi temel sahne elemanları ile oyuncu arasında gerçekleşen zorlu bir mücadele aracılığı ile ifade edilmekte ve bu mücadele oyunun ana eksenini oluşturmaktadır. 

Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği 10 Adımda Unutmak (Anti-Prometheus, ilk defa 2010 yılında, Aeskhylos’un “Zincire Vurulmuş Prometheus” adlı ünlü tragedyasının konsepti çerçevesinde gerçekleştirilen "Promethiade" projesi kapsamında Türk ve Alman oyuncularla iki dilde sahnelendikten sonra, Studio Oyuncuları’nın yetenekli kadrosu tarafından Türkçe olarak sahnelenmeye başladı. 

2010’da Atina-Hellenic Festival, Ruhr 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında ve 2011’de 0090 Festivali kapsamında Antwerp’de sahnelenen oyun, 2012’de ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda, 2014’de Sao Paulo'da MITsp Mostra Internacional de Teatro Festivali’nde sahnelendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT