39 Basamak

Tarihler: 01 Nisan 2010 Perşembe ~ 04 Nisan 2010 Pazar 1-2-3 Nisan Saat: 20.00, 4 Nisan Saat: 15.00 - Saat: 20:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: 15 TL

Nereden Alınır: Mybilet satış noktaları, www.mybilet.com ve Tiyatro Gişesi

Adres: Halaskargazi Cad. No:35 Harbiye Şişli Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 246 35 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2010 ~ Nis 4, 2010

Patrick Barlow 39 Basamak’ı tiyatroya uygularken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarmış, gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürmüş. Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez ögeleri; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyon, olmayacak ama harikulade teatral raslantılar, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterler, bin bir kalıba giren oyuncular, bu uyarlamada ustalıkla bir araya getirilmiş. Patric Barlow bu uyarlamayı yaparken Alfred Hitchcock izleğini sahne sahne takip etmiş, romandan çok filmin, Hitchcock’un uyarlamasını sahneye getirmiş.

Kent Oyuncuları’nın deneyimli kadrosu, ödüllü Yönetmen Mehmet Birkiye’nin yönetiminde tiyatro dünyamıza olağanüstü bir komedi hazırladı. John Buchan’nın romanından Patrick Barlow’un sahneye uyguladığı 39 Basamak İngilizlerin “hillarious” dedikleri türden bir komedi. Yani “gülmekten ölünebilir”.

Ödüllü çevirmen Mehmet Ergen’in Kent Oyuncuları için Türkçe’ye çevirdiği oyunda, Kenter Tiyatrosu’nun ödüllü oyuncuları Hakan Gerçek, Demet Evgar, Bülent Şakrak, Okan Yalabık rol alıyorlar.
1935 Ağustos`u, Richard Hannay (Hakan Gerçek), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır (Demet Evgar) ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur.
Alfred Hitchcock John Buchan’ın 39 Basamak adlı romanını filme çekerken bu gerilim romanının heyecan yüklü atmosferine, incelikli ama geri planda duran bir mizah dozunu eklemeyi de ihmal etmemişti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT