4.48 Psikoz - Tiyatro Pot

Tarihler: 03 Mayıs 2012 Perşembe ~ 03 Mayıs 2012 Perşembe 03 Mayıs Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Maya Sahnesi

Ücret: Tam 34.00 TL Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Tiyatro gişe

Adres: İstiklal Cad. Halep Pasajı K:2 Beyoğlu Taksim İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 74 52

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 3, 2012 ~ May 3, 2012

Tiyatro dünyasını sarsan, in-yer-face akımının önde gelen yazarlarından Sarah Kane’in son yazdığı oyun 4.48 Psikoz, Tiyatro POT yorumuyla sahnede.

4.48 Psikoz, 90’ların sonunda ortaya çıkan ve tiyatro dünyasına damgasını vuran in-yer-face akımının en önemli temsilcilerinden, İngiliz tiyatrosunun ‘kötü kızı’ Sarak Kane’in son oyunu, yaşamının son sözü. Oyun bir psikoz hastasının monologundan oluşuyor. Modernite ile birlikte egemen hale gelen ‘normalleştirme’ kavramının kapana kıstırdığı insanlığın bunalımını psikotik hasta metaforu ve onun dili ile anlatıyor.

Tiyatroyu yeni medya teknolojileriyle buluşturarak alternatif sahneleme biçimleri yaratmak hedefiyle 2011 yılında kurulmuş bir topluluk olan Tiyatro POT’un yorumuyla 4.48 Psikoz oldukça merak uyandırdı. Ekip, metne yepyeni bir bakış açısıyla yaklaştı ve dekoru, oyun kişisini beyninin içinde dönen görüntülerden oluşturdu. Bu görüntülerde; önceden çekilmiş videolar olduğu gibi, alışkın olmadığımız bir teknoloji kullanımıyla, gerçek zamanlı olarak aktarılan ve kontrol edilen görüntüler de var.

Oyuncuyu sahnenin üzerinden takip eden kameralar, onun bulunduğu konumu algılayıp sahneye video, fotoğraf ya da grafiklerle ayrı bir görsellik katıyor. Böylece metnin aktarmak istediği kişilik bölünmesi, parçalanma, çoklu karakter durumları yenilikçi ve farklı bir biçimde çözümlenmiş oluyor. Oyunun teknoloji ve sanatı iç içe geçirerek sahnelenmesinin yanı sıra en etkili taraflarından biri de metnin güçlü oyunculuk ve görsel odaklı anlatıyla desteklenmesi.

Yazan: Sarah Kane
Yönetmen: Gizem Darendelioğlu, Serdar Sezgin Güvenç
Yönetmen Yardımcısı: Burcu Karadeniz
Dramaturg: Gizem Darendelioğlu, Serdar Sezgin Güvenç
Oyuncu: Gizem Darendelioğlu
Ses ve Etkileşim Tasarımı: Osman Koç
Video Görüntü Yönetmeni: Deniz Artağan, Hasan Serin, Umut Can Sevindik
Işık: Sadun Özdinç
Sahne-Dekor Tasarım: Guşef Şen, Selin Diktaş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Ülkemiz tiyatrosu adına bir ilk, sıradışı bir metni, alışılmışın dışında bir projeyle izleyiciye sunan yönetmenlerin başarısını ve müthiş bir oyunculuk performansını izlemekten kıvanç duydum. Yürekli ekibe sonsuz teşekkürlerimle.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT