72. Koğuş

Tarihler: 18 Aralık 2009 Cuma ~ 18 Aralık 2009 Cuma - Saat: 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: Tam: 34,00 TL, Öğrenci: 29,00 TL

Adres: Bahariye cad., No:39, Adliye Yanı Istanbul Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2009 ~ Ara 18, 2009
SADRİ ALIŞIK TİYATROSU
72.KOĞUŞ
“Nihat Nikerel’in anısına…” ORHAN KEMAL’İN UNUTULMAZ ESERİ 72. KOĞUŞ MUHTEŞEM KADROSUYLA TİYATRO SAHNESİNDE…
“İNSANLIĞA ÖZLEM…”

Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından 2009-2010 tiyatro sezonunda sahnelenmek üzere provalarına başlanan “72. Koğuş” adlı oyundaki “Kara” karakteri ile tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanan Nihat Nikerel, ani vefatıyla bütün sevenlerini üzdü. Sadri Alışık Tiyatrosu, bu ani vefatın ardından 72. Koğuş adlı oyunu “Nihat Nikerel’in anısına” oynama kararı aldı.

7 Kasım’da Atacan Sanat Merkezi’nde prömiyerimizi yapacağız ve bütün oyunlarımızı onun için oynayacağız” dedi.

Sadri Alışık Tiyatrosu 2009 – 2010 tiyatro sezonuna, “Hanımın Çiftliği” adlı dizi filmle ekranlarda büyük ilgi gören Edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Orhan Kemal’in unutulmaz eseri 72. Koğuş’la girmeye hazırlanıyor. Yönetmenliğini Kemal Başar’ın yaptığı oyunda Yavuz Bingöl (Kaptan), Kerem Alışık (Berbat), Azra Akın (Fatma), Can Kahraman (Kara), Yusuf Atala (Sölezli), Serhat Özcan (Bobi), Ayhan Anıl (Leşçi), Yıldırım Gücük (İzmirli), Fuat Onan(Tavukçu),Seda Demir gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi mezunu öğrencilerin de yer aldığı 20 kişilik bir kadro rol alıyor.

2 perdeden oluşan dram türündeki oyunun müziklerini Yavuz Bingöl hazırladı. Dekor ve kostüm Malike Başkan’a koreografi ise Kerem Kuraner’e ait.

Oyunun konusu: Oyun 1941 yılında Türkiye’de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 no`lu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan “adem babaların” insanlığa özlemi anlatılıyor. Kaptan’ın, Berbat’ın, Kaya Ali’nin, Tavukçu`nun, Leşçi`nin, Kara’nın ve İzmirli`nin hayata dair düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgaları sürmekte olan 2.Dünya Savaşı’nın etkisinde kalan Türkiye’nin toplumsal ve sosyal koşullarıyla birleşip önümüze gerçek ve çarpıcı bir hikâye sunuyor.

6 yaşından küçükler giremez,büyükler bilete tabidir.
Etkinlik mekanına profesyonel kamera, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı v.b. sokmak yasaktır.
Öğrenci biletleri öğrenci kimliği ile geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT