Anna Karenina

Tarihler: 09 Kasım 2007 Cuma ~ 10 Kasım 2007 Cumartesi 9 ve 10 Kasım Cuma-Cumartesi 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Kenter Tiyatrosu

Ücret: Tam: 26 YTL / Emekli-Öğretmen: 21 YTL / Öğrenci: 16 YTL

Nereden Alınır: Ticketturk Satış Noktaları, www.ticketturk.com, Ticketturk Çağrı Merkezi: 0212 478 06 00 ve Kenter Tiyatrosu Gişe

Adres: Halaskargazi Cad. No: 35 Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: (212) 246 35 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2007 ~ Kas 10, 2007

Tolstoy’un ölümsüz romanı Anna Karenina, Kenter Tiyatrosu’nda Türk tiyatroseverlerle buluşuyor. Helen Edmundson’un farklı oyunlaştırması ile ilk kez 1992 yılında İngiltere’de sahnelenen oyun, “Yılın Olağanüstü Tiyatro Olayı” olarak karşılanmıştı.

Edmundson, geçmişteki yüzlerce tiyatro ve sinema uyarlamasından farklı olarak bu kez sadece Anna’yı ve yasak aşkını değil; Tolstoy’un kendisini ve değişen Rusyasını da sahneye taşıyor:

Yakıcı tutkulara sahip bir genç kadının tutucu aristokların dünyasında yeri var mıdır? Hem anne hem sevgili olunabilir mi? Toplum özgürlüğe, özellikle de kadınların özgürlüğüne hiçbir zaman hazır olmayacak mı?

Anna, Vronski’yle karşılaşıncaya dek, mutluluk, aşk gibi konuları pek düşünmemişti. Ama artık geldiği noktada sadece kocası ve çocuğuyla değil, bütün toplumla çatışmak zorunda kalıyordu. Peki bunu istiyor muydu? Buna hazır mıydı?

Levin ise yaşadığı dünyada, en az Anna kadar mutsuzdu. Ama onun çözümü toplumsal bir değişim yaratmaya çalışmak olacaktı. Toprağın sahibi bir kişi olmak zorunda değildi, çalışanlar sadece ücretlerini alarak yaşayamazlardı, hem sorumluluk hem de mutluluk paylaşılabilirdi. Böylece dünya daha mı güzel olacaktı? Levin başarabilecek miydi? Peki Anna’nın dünyası nasıl güzelleşecekti?

Yazan: Lev Tolstoy
Uyarlayan: Helen Edmundson
Çeviren: Cevat Çapan
Yönetmen: Mehmet Birkiye
Oyuncular: Yıldız Kenter, Cüneyt Türel, Hakan Gerçek, Yeşim Koçak, Engin Hepileri, Demet Evgar, Engin Altan Düzyatan, Sibel Taşçıoğlu, Cengiz Bozkurt, Osman Sonant, Ahsen Gül, Ece Aksel, Ece Erişti, Derya Aslan, Ferdi Alver, Hakan Silahsızoğlu, Hare Sürel, Seval İşgören, Ushan Çakır
Kostüm Tasarımı: Canan Göknil
Dekor Tasarımı: Barış Dinçel
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Müzik: Deniz Sever
Koreograf: Cihan Yöntem



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT