Annemin Cesareti

Tarihler: 07 Nisan 2010 Çarşamba ~ 25 Nisan 2010 Pazar 7-8-10-11-21-22-24-25 Nisan 2010 - Saat: 20:0

Yer: İstanbul Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi

Ücret: Tam : 10 TL, İndirimli: 6 TL

Nereden Alınır: www.istdt.gov.tr

Adres: Paşalimanı Cad. No: 66 Üsküdar İstanbul (Tekel Müzesi ve Kültür Merkezi) Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 532 02 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2010 ~ Nis 25, 2010

Kız kardeşini ziyaret için evinden çıkan yaşlı bir kadının Yahudi olduğu için trenle toplama kampına gönderilmesi sürecini son derece duygusal ve esprili bir dille anlatan bir oyun. Yazarın annesinin başından geçen gerçek, etkileyici ve sımsıcak bir öykü.

Oyunda olaylar 1944 yılında Nazilerce işgal edilen Macaristan`ın başkenti Budapeşte`de geçer. George Tabori`nin annesi, kız kardeşine iskambil partisine gitmek için sokağa çıktığında, iki yaşlı polis tarafından tutuklanıp, Yahudi olduğu gerekçesiyle Auschwitz toplama kampına gönderilmek üzere tren garına götürülür. Kocası marksist olduğu için hapiste olan bayan Tabori, iki oğluyla birlikte, pek çok odasına Almanlar tarafından el konulmuş evinde yaşamını sürdürmeye çalışmakta ve hâlâ içinde bulundukları durumdan şikayet etmeyip, umudunu yitirmemektedir.

Annenin, tren garına giden yolda ve gardaki Macar -Yahudi kalabalıkla ilgili gözlemleri, eski güzel günlerdeki ve şu an faşist kuşatma altındaki Budapeşte`yle, kendi aile yaşamları üzerine şiirsel bir anlatımdır. Budapeşte garından Polonya sınırına dek hayvan vagonlarında, hüzünlü ve insanlık dışı bir yolculukla üst üste taşınan 4000 Yahudi`den kurtulan bir tek kişi anne Tabori olacaktır. Polonya sınırında terkedilmiş bir fabrikada, Alman subaylar tarafından kaydedilip teslim alınacak Yahudiler arasından, bir rastlantı sonucu çıkarılıp geriye, Budapeşte`ye yollanan bayan Tabori, gecenin geç saati de olsa kardeşine gidip iskambil partisine katılır. Oğul Tabori`nin anlattığı anılarla başlayıp, canlanan anılara yeni kişiler eklenmesine ve zaman zaman annenin anlatımına dönüşerek süren oyun, çağrışımlarla zıplayarak bir ailenin traji-komik yaşam öyküsünü sergiler. Bu, ailenin yaşamının yanı sıra bir ülkenin hüzünlü öyküsüdür.

Yazan: George Tabori
Çeviren ve Yöneten: Nesrin Kazankaya
Dramaturg: Şafak Eruyar
Yönetmen Yardımcısı: Zeynep Özden
Dans Uygulama: Erdinç Anaz
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin
Işık Tasarımı: Önder Arık
Oyuncular: Serpil Tamur, Ozan Ayhan, Seval Gökçe, Can Yılmaz, Utku Güneş, Güneş Çağlar, Eda Yapanar, Oğuz Turgutgenç, Su Mıhladız, Erdem Gündüz, Çiçek Haklı, Melis Baykal, Eylem Gülter Yazıcı, Levent Akkök, Evrim Artut

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT