Arada

Tarihler: 16 Şubat 2010 Salı ~ 16 Şubat 2010 Salı 16 Şubat 2010 - Saat: 20:45

Yer: Duru Tiyatro

Nereden Alınır: www.durutiyatro.com, Tiyatro Gişe

Adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:84 Moda-Kadıköy (Kadıköy Anadolu Lisesi) Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 338 56 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2010 ~ Şub 16, 2010

"içimde saklanmış bir parçam var uçurumun kenarında elele tutuşup yürüyoruz adı olmayan garip yaratığım ikilemlerimizde yabancı kalıyoruz"

in between`in çıkış noktası içinde saklanmış garip yaratığımla beden sınırlarımın ötesine geçme deneyimimdir. İki farklı kişilik ve arasında olmanın deneyimlenmesi haraket yaklaşımını belirlemiştir. Seyirci ve performansçının arada bırakılması, bağlantılar arasındaki zamansızlaştırılmış yeni zamanları ve durumları araştırır. İçimde gizlenmiş olan başka bir parçam var ve onu uyandırmaya kara verdim. Kendimin ve garip yaratığımın ilişkisinin anlattığı hikayelere kulak veriyorum. Bedenin başkalaşımı dış dünyaya ve kendime karşı yabancı kalan deneysel bir alan oluşturuyor. Ben de bu alanın içindeki ikilemleri kurguluyorum.

Because of you / Senin yüzünden... "Bedenim yabancıdır zihnime ve zihnim toplumsal kodlarından çok sıkılmıştır." Performansın çıkış noktası beden ve zihin arasındaki açıkları yakalamak üzerine kuruluyor. Zihnin bedene oynadığı oyun, kişilik yansımaları yaratırken, yansımalar iç monologlar oluşturuyor ve benliğin ben üzerinde bıraktığı deformasyonlar sorunsallar yaratıyorlar. Senin yüzünden bir yandan da duygulara karşı zihnin bedeni korumak için aldığı tedbirleri sorguluyor. Toplumsal kodlamalarımız doğduğumuz günden intibaren beyinlerimize işleniyor ve ister istemez iç güdüsel bir merkeze yerleştiriliyorlar. Zihnim iç güdülerine karşı duruşta nasıl var olur? Senin yüzünden bedenin zihne yabancı kalması ve zihnin de toplumsal kodlarından sıkılmışlığının işlevselleştirilme çabasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT