Arianna - Sevda Yolu

Tarihler: 26 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 27 Mayıs 2010 Perşembe 26 ve 27 Mayıs Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Üsküdar Tekel Sahnesi

Adres: Paşa Limanı Cad. No: 66 Üsküdar İstanbul (Tekel Müzesi Ve Kültür Merkezi) Üsküdar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2010 ~ May 27, 2010

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Compania Teatrale Altrarte Di Roma ve Tiyatro Dafne, Fransız yazar Pierre LOUYS’un “ARİANNA- SEVDA YOLU” eserini birlikte sahneliyorlar.
26 ve 27 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesi’nde oynanacak eser, hikayeyi seyirciye, İtalyanca ve Türkçe olarak, iki dilin farklı ses armonisiyle aktarıyor. Daha sonra İtalya’da Roma ve Le Cinque Terre’de sahnelenecek olan oyun kültürleri ve dilleri antik Akdeniz’den bir sevda hikayesinde buluşturuyor. Oyuncuları biraraya getiren ise Pierre Louys’un yapıtına dudukları ortak sevgi.

Aşk yollarında en güçlü rüzgarları yarıştıran, aşk fırtınalarındaki kopuşları, acıyı anlatan hüzünlü, mitolojik aşk efsanesi . Şiir, müzikler ve ışığın gücüyle biçimlendirilmiş bir sanatlar birleşimi. Akdeniz melteminin, efsaneyi şiire dönüştüren o sevdalı dokunuşun okşadığı Arianna öyküsünü iki Dionisos varlığının sesi ; Jole Rosa ve Filiz Kutlar yorumlayacaklar ve rüzgârdan daha hızla koşturacaklar onu sevdanın yollarında.

Genç kahramanlarla dolu bir kumsalda batışın izleri İki Arianna `yı karanlık ve aydınlığın birliktelliğini izliyoruz güneş ve gece gibi.. Zamanın kayganlığı, durdurulamayan hayaller, bir düş gibi belli belirsizlik içinde geçen hayat ve hayat ile ölümün ebedi birlikteliği olan aşk.
Parmaklar arasından kum gibi akan efsane: zamanın kum saati düşleri durduramıyor. Ve herşey uçup kaçıyor, akıp gidiyor düşler gibi. Yaşam ve ölümün sarmaş dolaş olduğu sonsuz sevdanın öyküsüdür bu.

Girit prensesi Arianna ilk görüşte aşık olduğu Theseus`a bir yumak iplik vererek labirentten kurtulmasını sağlar. Ülkesini ve ailesini terkederek birlikte kaçtıkları Naxos adasında onun tarafından terkedilen Arianna`ya Tanri Dionisos başka bir yol gösterecektir.
75 dakika sürer. Ara yoktur.

Yazar: Pierre Louys
Çeviri: Nükhet İpekçi İzet, Salih Ecer
Yönetmen: Memé Perlini
Sahne tasarımı: Gürel Yontan
Kostüm kreatörü: Alessandra Montagna
Müzik: Eddy Mattei
Işık: Kazım Öztürk
Fotoğraflar: Davide Marcesini & Nesrin Kadıoğlu
Arianna: Jole Rosa, Filiz Kutlar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT