Atinalı Timon

Tarihler: 14 Aralık 2006 Perşembe ~ 17 Aralık 2006 Pazar 13-14-15-16 Aralık Saat 20:30, 17 Aralık Saat 16:00 - Saat: 20:30

Yer: Oyun Atölyesi

Ücret: Tam bilet: 30 YTL, Öğrenci bileti: 20 YTL

Nereden Alınır: www.oyunatolyesi.com

Adres: Dr. Esat Işık Cad. No:15 Moda Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 345 39 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2006 ~ Ara 17, 2006

Tekere çomak sokmak!
Büyük bir yazarın mütevazı önerisi olarak Atinalı Timon. Cömertlik mi, müsriflik mi; bencillik mi, özgecilikli mi; özgürlük yanlılığı mı, sözde liberallik mi; devlet mi, insan mı; küfür mü, eleştiri mi; dostluk mu, boyun eğme mi; hınç mı, özgürlük çığlığı mı. Bütün bu anılan kavram ya da duyguların bir kısmı insanın eşit, özgür yaşamını işaret ediyorken diğer kısmı bir yanlış anlamayı dolayısıyla yanlış davranışı belirtiyor.

Atinalı Timon da göreceğimiz eylemler… davranışlar. Hem bir insan tekinin hem de kurumları yöneten insanların eylemleri, davranışları… Hangi amaçla donanırlarsa nasıl sonuçlar elde ederler? İnsanlığın orta malı para yani mülk hangi kişiye hangi kuruma neler yaptırır? İnsanlık onun pençesinde ne hallere girer?

Atinalı Timon halden hale giren insan ve onun eylemlerinin ürünüdür. Paranın açtığı dostluk kapıları, kurduğu dostluk sofraları, insanın kurgusu olan birtakım yönetim kurumlarının iktidar hesaplaşmaları, şaşaa, şatafat, ikbal günlerinin ardından ihanet, ikiyüzlülük, yıkım Atinalı Timon’un barındırdığı “insanlık durumları”dır.

Atinalı Timon’un tasvir ettiği “acıklı güldürü” de (sağolasın Oğuz Atay) sadece hazzın kucağına kendini bırakıp dünyayı unutan zihniyetin faaliyetini görmeyiz. Bir de gerçekler vardır: kafamızı çevirip bakmadığımız, ilgilenmediğimiz. Biri bize bunu hatırlatır. O, gerçeğin yalın temsilcisi olan felsefedir. Ve bugün gündelik algılarımızda yer bulduğu haliyle söylersek “felsefe yaptığı” için yüzümüzü dönmediğimiz o şey bir hayalet gibi peşimizi bırakmaz, kafasını sokar çomak niyetine yaşantılarımıza.

Sonunda kendini yok etmek pahasına bile olsa, dönmek için uğraşan “tekerlek” ile kökün lezzetiyle gönlünü doldurup, özü hatırlatmanın keyfiyle tekere dalan çomak.
Teker… Çomak… Sokmak….

Yazan: W. Shakespeare
Çeviren: Orhan Burian
Metin Düzenleme: Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan, Selçuk Aydoğan
Yöneten: Kemal Aydoğan
Sahne Tasarımı: Bengi Günay, Gamze Kuş
Müzik: Tolga Çebi
Işık Tasarımı: İrfan Varlı
Takı Tasarımı: Sabrina Fresko
Aksesuar Tasarımı: Cenk Doğusal
Maske Tasarımı: Candan Seda Balaban, Başak Günaçan
Afiş/Broşür Tasarımı: İskender Kardaşlar
Yönetmen Asistanları: Toğan Şerif Önay
Dekor Uygulama: Kadir Yediler
Oyuncular: Haluk Bilginer, Tülay Bursa, Mahmut Gökgöz, Cüneyt Uzunlar, Gürkan Uygun, Sermiyan Midyat, Barış Yıldız, Öner Erkan, Toğan Şerif Önay, Barış Aksavaş, Ayça Aykut, Evrim Alasya, Fulya Ceylan



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT