Ayı - Bir Evlenme Teklifi

Tarihler: 25 Nisan 2015 Cumartesi ~ 25 Nisan 2015 Cumartesi Saat:20:30

Yer: Alternatif Sahne

Ücret: Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kazım Orbay Cad.No: 3B Bomonti Park AVM 208/A Bomonti Şişli İstanbul

Telefon: 0212 342 31 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2015 ~ Nis 25, 2015

Çehov'un kısa iki eseri "Ayı" ve "Bir Evlenme Teklifi", Alternatif Sahne'de... 

Yazan
: A. Çehov
Uyarlanan  -Yöneten: Savaş Mutlu
Oynayanlar: Nursel Ergin, Abdül Süsler, Sertaç Ekici, Erdem Topuz, Arzu Suriçi Kireççi, Savaş Mutlu, Gamze Dursun

İnsanlığın ve hayatın tuhaflığı, Çehov’un kaleminden çıkma iki oyununda yeniden vücut buluyor. Eserlerinde Rus toplumunun yapısını sanatla eleştiri yağmuruna tutan yazar, bu ikilemesini bir kritik tadında dökmüş yazıya.

Evlenip bir yuva kurmak insan doğasının olmazsa olmazlarından biri ve bunun sonucunda mutlu olmak en nihayetinde. Ama öncesinde bir evlenme teklifi yapmak gerek. Oyunun ilk bölümünde, Anton Çehov bir evlenme teklifinin ne kadar karmaşık bir hal alabileceğini anlatmaya çalışmış “Bir Evlenme Teklifi” ile. Ivan Wassiljewitch Lomow, Stepan Stepanowitch Tschubukow'un kızı Natalie ile evlenmek ister. Bu durum kızın babasını pek memnun etmiştir. Sertaç Ekici'nin rolünü üstlendiği karakter evlenecek yaşa gelmiştir çoktan. Baba (Erdem Topuz), kızı (Arzu Suriçi Kireççi) ile adamı baş başa bırakır. Adam kıza evlenme teklif edecektir de, laf o kadar döner dolaşır ki o teklif bir türlü gelmez; başlarlar Öküz Çayırı üzerine hararetli bir tartışmaya; kimdir sahibi çayırın diye. Sonra kimin köpeği daha iyidir bir diğerininkinden. Ivan yaşlıdır ve kalp çarpıntısıyla devrilir sahnede. Natalie bu koca adayını kaçırmak istemez ve kabul eder teklifi. Lakin güldürü öğesi ön plandadır.

Işığın tekrar açılması ardından yeni bir oyun sahne alır: ”Ayı”.

Helena İvanovna Popov, kocasının ölümünden sonra hayata tamamen küsmüş, kendini eve hapsetmiş genç bir kadındır. Evin uşağı Luka bu duruma üzülerek, Bayan Popov'u tekrar hayata kazındırma peşindedir. Bunda pek başarılı olamaz. Bir gün ölen kocasından alacağını almaya gelen kadın düşmanı Gregori Stepanovitch Smirnov, evin kapısını çalar. Birbirine gayet acımasız ve kaba davranan bu iki karakter aşık oluverirler birbirlerine. Baş rolerini Nursel Ergin ve Abdül Süsler in paylaştığı bu oyunda kadın-erkek çatışmasının gayet başarılığı irdelenmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT