Bağ

Tarihler: 29 Mart 2016 Salı ~ 29 Mart 2016 Salı 29 Mart 2016 20:00

Yer: Hayal Perdesi Beyoğlu

Ücret: - Tam 34.50 TL, Öğrenci 24.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşelik Sokak. No:10 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Faks: 0212 245 63 13

Web: http://www.hayalkahvesibeyoglu.com

E Posta: info@hayalkahvesibeyoglu.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2016 ~ Mar 29, 2016
Furkan Yazıcı ve Hakan Yasin Kirez'in uyarlayıp yönettiği "Bağ" tiyatro oyunu, 29 Mart'ta Hayal Perdesi Beyoğlu sahnesinde...

FRANZ KAFKA’NIN "BABAMA MEKTUP VE DÖNÜŞÜM" ADLI ESERLERİNDEN

Uyarlama ve Yönetim: Furkan Yazıcı - Hakan Yasin Kirez 
Dramaturg: Deniz Yakup Hatırlı - Nihayet Nihal Köse
Oyuncular: Furkan Yazıcı - Hakan Yasin Kirez - İlayda Çoğ -Tarık Şenocak
Işık ve Ses Kumanda: Gökberk Gültekin 
Işık Tasarım: Süha Alçak

Altuğ Görgü'ye Teşekkürler.

"Dünyadaki birçok sorunu göz önüne aldığımızda devletlerin arasındaki siyasi sorunlardan,ekonomiye,resmi ve bürokratik sorunlardan ülkesel eylemlere kadar,en basit olmasına karşın yine de en çözümsüzünün ; insanların arasındaki ilişkilerden akabinde çatışmalardan doğan problemlerin olduğunu görürüz.

Ortaya çıkan bu problemler ; gerek sınıf çatışması,gerek hayat görüşü anlaşmazlığı,toplum baskısı,toplumdaki bireyin özgürlüğünün kısıtlanması ve toplumdaki bireyin var olma mücadelesi ekseninde gelişir.Bu konuyla alakalı birçok düşünür,yazar ve felsefeci konunun derinine inip çözmek için bir çok çalışmada bulunmuştur..Fakat insanlık tarihi boyunca bu sorunun tam anlamıyla çözülememiştir.
Böyle bir sorunsalı olan dünyada,bu sorunu çözebilmeye çalışacak,kuralları olan bir oyun geliştirilseydi ne olurdu?

Bu oyun işe yarar mıydı ?
Yoksa sorun daha da mı büyürdü ?

Bağ, bahsettiğimiz oyun olarak yine bahsettiğimiz bu sorunsalı ,yazdığı bütün eserlerinde de görüldüğü üzere ; bu problemleri bizzat yaşayan ve çözüme varamayan yazar Franz Kafka üzerinden anlatıyor..

Oyunun bu deneydeki amacı Franz Kafka’nın kendi hayatı,yaşam ideolojisi ve varoluş sancılarını da anlamlandırarak babası Hermann Kafka ile arasında gelişen sorunları çözmektir.

BAĞ oyununun ilk denekleri FRANZ KAFKA ve HERMANN KAFKA'dır.

Aynılaşan topluma alet olmak istemeyen bir erkek evlat olan ünlü usta yazar Franz Kafka’ nın yazdığı onlarca mektubunun ve yıllar geçse de mantıksal açıdan çözülemeyecek ama bir o kadar da anlam yüklü öyküsü Dönüşüm’ün içinden derlenip oyunlaştırılarak ortaya çıktı BAĞ…

Babası Hermann Kafka’ nın despotça tavırlarının altında ezilen,bir oğul..

Bilinçaltı dünyasının içinde geçen bu oyunun anlatmaya çalıştığı,bir oğlun yüreğinde babasıyla şekillenen hayatının,trafiğin gürültüsü eşliğinde belki bir çığlıkla,belki bir gözyaşı ile ya da gülücükle anlaşılmaz bir hal alması...

Bilinç altındaki kavganın soyutluğunu somuta dönüştürüp bir baba ile bir oğul’un anlatma ve anlaşılma isteğini,kavgasını,rekabetini,yarışını,iddiasını, ve hatta beklide bilinçaltında saklı kalan şiddet dürtüsünü dört duyu organımızla hissedebileceğimiz dereceye getirerek adeta bir boks ringine taşıyan deneysel bir ameliyattır Bağ."

- 18 yaş sınırı vardır.- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileir bilet ücretni iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT