Barışsın Tüm Dünya

Tarihler: 28 Kasım 2015 Cumartesi ~ 28 Kasım 2015 Cumartesi 28 Kasım 2015 14:30

Yer: Alternatif Sahne

Ücret: 1. Kategori - 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kazım Orbay Cad.No: 3B Bomonti Park AVM 208/A Bomonti Şişli İstanbul

Telefon: 0212 342 31 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2015 ~ Kas 28, 2015
Barış ve kardeşliği anlatan müzikli çocuk oyunu "Barışsın Tüm Dünya", Alternatif Sahne'de minikleri bekliyor.

Yazan
: Gürcan Koç

"Günümüz dünyasında birçok bölgede süren savaşlar ve bundan etkilenen milyonlarca insan... Savaşlardan en çok etkilenen ise çocuklar... Oyunumuzda masalsı bir şekilde çocuk gözünden savaşlara bakmayı ve savaşları önlemenin mutlaka bir yolu olduğunu anlatmaya çalışacağız."

Bilinmeyen bir yerde olan Barış Ülkesi'nde herkes barış içinde yaşamaktadır. Barış Ülkesi'nin kralı, Kral Güçlü Bilek, çok adil ve sevgi dolu bir kraldır. Güçlü Bilek'in en yakın dostu, çocukken beraber büyüdükleri ve sarayın soytarısı olan Soytarı Yufka Yürek'tir.

Barış Ülkesi'nde günler barış içinde ve neşe ile geçmektedir. Kral Güçlü Bilek ülkesine adaletle hükmetmekte, bütün komşu ülkelerle iyi geçinmekte ve herkese yardım etmektedir. Ancak bu güzel günler, kötü kalpli Savaş Perisi'nin Barış Ülkesi'ne gelmesi ile birlikte bozulacak; Savaş Perisi kötülük saçan savaş asasını Kral Güçlü Bilek'e vererek kralı savaşçı bir krala dönüştürecektir.

Savaş Perisi savaş asasını krala verir ve kaçar; çünkü iyilik perileri Savaş Perisi'ni yakalayıp Periler Ülkesi'ndeki İyilikler Şatosu'na kapatmak istemektedirler. Bu arada Barış Ülkesi'nin kötü kalpli veziri Vezir Sinsi Surat, Savaş Perisi ile işbirliği yapmış ülkesine ve barışa ihanet etmiştir.

Bütün bu olanları üzüntüyle izleyen Soytarı Yufka Yürek, kralın gülmeyi ve güldürmeyi yasaklamasıyla iyice bunalır ve bu durum için çareler aramaya başlar. Sonunda dedesi Soytarı Koca Burun'un kitabında bu duruma çare bulup Barış Perisi'nden yardım ister. Soytarı Barış Perisi'ni çağırmak için çocuklardan yardım ister. Barış Perisi gelir ve duruma el koyar.

Barış Perisi'ni sadece barışa yürekten inananlar görebilmektedir. Uzun uğraşlardan sonra Savaş Perisi'nin asasını kraldan alırlar; ama bu kez asanın gücü soytarıyı etkisi altına alır. Soytarı değişir ve kendini kral ilan eder. Kral ve Barış Perisi uzun uğraşlardan sonra Savaş Perisi'nin asasını soytarıdan alırlar ve Savaş Perisi ile hain vezirin oyununu bozarlar.

Vezir yaptıklarından pişman olmuştur ama iş işten geçmiştir. Barış Ülkesi yine barış içinde yaşamaya başlamıştır artık... Hep birlikte Barış Şarkısı'nı söylerler ve savaş istemediklerini tüm dünyaya haykırırlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT