Beklerken

Tarihler: 07 Mayıs 2009 Perşembe ~ 09 Mayıs 2009 Cumartesi 7, 8 ve 9 Mayıs Saat 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Özel Eseyan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi

Adres: Sıraselviler Caddesi Meşelik Sokak No:24 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 251 6060

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2009 ~ May 9, 2009

Godot’yu beklemek kavramı ile Avrupa’yı bekleyen insanların durumu arasında traji-komik bir bağlantı olması düşüncesinden ortaya çıkan “Beklerken”, SEAS ( Denizler ) projesi kapsamında Karadeniz ve Kuzey denizi ülkelerinin liman kentlerinde, açık ya da kapalı farklı mekanlara göre sahne düzeni her defasında yenilenerek oynanmak üzere geliştirilen, müzik, dans, ve performansa dayalı bir gösterim. Oyuna Yazar Birgül Oğuz’ün da katılmasıyla Tiyatro Oyunevi oyuncularının provalar boyunca yarattığı oyunlar doğrultusunda yazıldı. Oyuncular “beklerken” yapılabilecek herşeyi denediler. Anladık ki, beklemek zaten hayatın kendisi idi. Ölümü beklerken geçirdiğimiz zamandı. Ama nasıl geçiyordu? Biz Türkiye’de her şeye rağmen, yiyorduk, içiyorduk, dans edip şarkı söylüyorduk. Yani belki de düşünüldüğünün aksine –tıpkı pazar günleri, otoban kenarları dahil, tüm güzel açık alanları halkımızın güzelce kullandığı gibi- hayatı yaşayan bizdik, beklerken... Ama “Beklerken” hiç beklemeyecek, tıpkı aktörleri gibi, hep yolda olacak…

Tiyatro Oyunevi’nin yeni projesi “Beklerken”, SEAS Projesi kapsamında seyircilerle ilk buluşmasının ardından beklemeden yoluna devam ediyor.

Oyunlarını farklı yerlerde ve her insana ulaştırmayı hedefleyen Tiyatro Oyunevi, yeni oyununun adına bir tersinlemeyle beklemiyor ve farklı kültürleri bir araya getirecek bir oyun sahneye koyuyor. Beklemek her durumda gerekli midir yoksa hayat beklemek midir? Tiyatro Oyunevi, bu oyunla beklemenin farklı kültürlerden gelen insanlardaki etkisine dikkat çekerken “sadece beklemek yeterli midir?”i sorguluyor. “Beklerken”, 7, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde yalniz 3 gösteri için Özel Eseyan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi sahnesinde izleyicilerini bekliyor. Yönetmenliğini Mahir Günşiray’ın, Sahne Tasarımını Claude Leon’un yaptığı oyunda; Ayça Damgacı, Bedir Bedir, Zekeriya Karakaş, keman ve akordeonu ile Özge Metin ve müzik yönetmenliğinin yanısıra, tambura, cura ve ud ile Olcayto Art yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT