Bir Çiçek Bin Çiçek (Çocuk Oyunu)

Tarihler: 30 Kasım 2008 Pazar ~ 30 Kasım 2008 Pazar 30 Kasım Pazar Saat 13:00 - Saat: 6:0

Yer: Kartal Sanat Tiyatrosu Atalar Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 12,00 YTL, Çocuk: 17,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kartal Sanat Tiyatrosu Gişe

Adres: Kordonboyu Mah. Tekel Cad. Uygar Sok. No:1/A Atalar İstanbul Kartal İstanbul

Telefon: 0(216) 389 25 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2008 ~ Kas 30, 2008

Çok eski zamanlarda, çin mi, maçin mi desek, işte uzaklardan, daha uzak ülkelerde bir şehzade varmış, bütün uğraşı bağlar, bahçeler, çiçeklermiş. Bir gün hükümdar olunca; “Ülkeyi uçsuz bucaksız çiçek bahçelerine dönüştüreceğim” dermiş. Bir gün olanlar olmuş, hükümdar hastalanmış ve kısa bir süre sonra da ölmüş. Çiçeksever şehzade, hemen babasının yerine tahta geçmiş. Halk sevinç içinde hükümdarlığını, kırk gün kırk gece bayram yaparak kutlamış. Yeni hükümdar ilk günler gerçekten ne dediyse yapmış. Yeni tohumlar yeni çiçekler getirtmiş dünyanın çeşitli ülkelerinden. Gelen çiçeklerle, evler, sokaklar, şehirler, köyler misler gibi kokarmış. Başka ülkelerden ziyarete gelenler, ülkelerine bu çiçek sevgisini örnek alıyorlarmış. Ama bir gün olanlar olmuş, bu güzelim ülkeye kara bir gölge düşmüş. Nasıl olmuşsa hükümdarın çok uzaklardan getirttiği, üzerine titrediği, hatta başına bir şey gelmesin diye nöbetçiler diktirdiği siyah lale soğanı kaybolmuş. Hükümdar delirmiş, ülkeden ülkeye haberler salmış. Ama bir türlü bulamamışlar. Çılgına dönen hükümdar, adamlarına emir vermiş. Duyduk duymadık demeyin. Bundan böyle hiç kimse, hiçbir yerde çiçek ekmeyecek, hiç kimsenin elinde, evinde çiçek görülmeyecek… Buyruklarıma karşı gelen her kim olursa hemen tutuklanacak ve hapse atılacaktır…….

Saray’da kendi odasında gizlice çiçek yetiştiren prenses bir gün yakalanacağından korkar ve çiçeğini uzak ülkelere giden bir yabancıya vermek ister ve karşısına bizim Keloğlan çıkar. Keloğlan hiç düşünmeden sevinerek çiçeği alır ve yollara düşer. Ama bu çiçeği veren güzel kız Keloğlan’ın aklından hiç çıkmaz. Yolunu değiştirir ve Keloğlan oyunumuzun kahramanları arasında yerini alır. Alır almasına da ülkede bir karmaşa başlar.

Kahramanlarımız, insanlığa birlik beraberlik olursa, sevgi, barış ve özgürlüğün karşısında hiçbir kaba gücün duramayacağını gösterirler. Oyun, eğlenceyi, kahkahayı unutmadan, bir oyunluk da olsa bizlere “Bir Çiçek Bin Çiçek” ile, bir yaşam, bir mutluluk, bir özgürlük ışığı tutuyor. Tabî ki yine çocukların baş kahraman olduğu oyuncularla el ele verdiği bir oyun.
“Gelin hep beraber Dünyayı çiçek bahçelerine çevirelim. Özgürce…”

BİR ÇİÇEK BİN ÇİÇEK
2 Perde Müzikli / Danslı Çocuk Oyunu

Yazan: Hakkı ÖZKAN
Uyarlayan ve Yöneten: Nihat Nadi ÜLGER
Reji Asistanı: Zuhal GÜVEN
Müzik: Suna KANTAR
Işık Tasarım: Halit AKGÜL
Dekor: Ayhan TAN
Kostüm: ER-AR Dikimevi
Işık&Efekt: Eren KURTEL, Fırat YAŞAYAN
Makyaj: Aze Su ÜLGER
Oyuncular: Ozan KAYGISIZ, Nazım H. YILDIRIM, Çağla ERCAN, Alper ACAR, Zuhal GÜVEN

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT