biriken - Yakındoğu`da İhanet

Tarihler: 23 Aralık 2010 Perşembe ~ 23 Aralık 2010 Perşembe 9-16-23 Aralık Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Galata Perform

Ücret: Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 18,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Galataperform gişe

Adres: Büyük Hendek Cad. No: 21/2 Galata Kuledibi, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 99 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2010 ~ Ara 23, 2010

GalataPerform 2010-2011 sezonundan itibaren çağdaş tiyatro ekseninde yeni yazarlara, yeni yönetmenlere açık alan haline geliyor. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’ne üç senedir ev sahipliği yapan mekan, 2010 Kasım ayından itibaren yoğunlukla yeni ve çağdaş oyun yazarlarının projelerine yer verecek, yeni yönetmenlere alan açacak. Bu bağlamda Ortak Projelerden, Misafir Projelere, Sokak Projelerine kadar beraber üretilip sunulacak çeşitli oyunlara yer verilecek.

Disiplinler arası topluluk “biriken”, çağdaş tiyatronun en önemli yazarlarından Özen Yula’nın “Yakındoğu’da İhanet” oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Hem “herkes”, hem de “hiç kimse” diye tanımlanan oyun kişisi süresi belirsiz bir suskunluktan sonra ilk defa konuşur. Kendini bulunduğu yere de, doğduğu toprağa da ait hissetmeyen, ihanete uğramış ve ihanet etmiştir. Kişinin, yakın geçmiş siyasi tarihini satır aralarında verdiği “Yakındoğu”nun Türkiye diye düşünülmesi kaçınılmazdır. Oyun, bir yandan terk edilmek isteyip de bırakılamayan bu yerin karanlık ve siyasi tarihine göndermeler yaparken, öte yandan da aşk, aile gibi kişisel alanın karanlıklarından söz ediyor. Özen Yula’nın paranoyadan şizofreniye geçen bir toplumun izdüşümlerini yansıttığı “Yakındoğu” üçlemesinin ilk oyunu olan “Yakındoğu’da İhanet”, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından oluşturulan “biriken” topluluğunun rejisinde video ve oyuncunun birlikteliği üzerinden sahneye taşınacak.

biriken-YAKINDOĞU’DA İHANET (GP MİSAFİR!)
Yazan:
Özen Yula
Sahneye Koyan: biriken

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT