Bremen Mızıkacıları - Çocuk Oyunu

Tarihler: 09 Ocak 2011 Pazar ~ 09 Ocak 2011 Pazar 9 Ocak Pazar Saat: 15:00 - Saat: 15:0

Yer: Halis Kurtça Kültür Merkezi

Ücret: 22,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kültür Merkezi gişe

Adres: Ressam Salih Ermez Cad. No: 46 Merdivenköy Göztepe İstanbul Göztepe İstanbul

Telefon: 0216 357 28 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2011 ~ Oca 9, 2011

Uzun yıllar değirmene un taşıyan yorulmak nedir bilmeyen bir eşek varmış. Yaşlandığından sahibinin gözünde işe yaramaz duruma düşmüş. Sahibinin huyunu iyi bildiği için onun yanından kaçıp Bremen’in yolunu tutmuş. Orada kasaba mızıkacısı olmayı kafasına koymuş.

Eşek bir süre yol aldıktan sonra karşısına bir av köpeği çıkmış. Köpeğin, yaşlandığı için sahibinin istemediğini bu nedenle çaresizlik içinde oradan kaçtığını öğrenmiş. Ona Bremen’e gidip mızıkacı olacağını eğer isterse kendisinin de ona katılabileceğini söylemiş. Köpek bu öneriyi kabul etmiş. Birlikte yola koyulmuşlar. Bir süre gittikten sonra yolun ortasında oturan somurtkan bir kediyle karşılaşmışlar. Kedinin de birlikte yaşadığı kadının yanından yaşlandığı için işe yaramadığından kaçtığını öğrenmişler. Eşek, Kedi’ye onlarla Bremen’e gelmesini teklif etmiş. Kedi’de kabul etmiş. Üç arkadaş birlikte yollarına devam etmişler.

Bir çiftliğin avlusunun yanından geçerken kapının önünde olanca gücüyle öten bir horoz görmüşler. Neden böyle bağırdığını sormuşlar. Yaşadığı evdekilerin onu istemediğini söylemiş. Eşek ve diğerleri kendilerine katılmasını istemişler. Hep beraber şehre gidip müzik yapacaklarmış. Hep beraber yola koyulmuşlar. Bütün gün yol almalarına rağmen kasabaya varamamışlar. Akşamüzeri bir ormana varmışlar. Geceyi orada geçirmeye karar vermişler.

Herkes kendine uygun bir yerde uyumak için hazırlanırken Horoz çıktığı bir ağacın tepesinden etrafına bakınırken biraz ileride ışıkları yanan bir ev olduğunu görmüş. Bunu arkadaşlarına söylemiş ve yiyecek bir şeyler bulmak ümidiyle evin yolunu tutmuşlar. Eve geldiklerinde içerideki konuşmalardan buranın kötü adamlara ait bir ev olduğunu görmüşler. Kötü adamlar çok güzel bir masada yemek yediklerini ve eğlendiklerini görmüşler. Hep birlikte oturup bir plan yapmışlar. Eşek ön ayaklarını pencerenin eşiğine dayamış, av köpeği eşeğin omzuna çıkmış, kedi köpeğin omzuna tırmanmış, horozda kedinin başına çıkmış.

Hep beraber şarkı söylemeye başlamışlar. Sonrada pencerenin camını kırıp içeri girmişler kötü adamlar bu korkunç sesler üzerine cin ve perilerin saldırısına uğradıklarını sanıp ormana kaçmışlar.

Kötü adamlar gittikten sonra dört kafadar masaya oturup nefis yemekler yemişler. Eşek saman yığınının üzerine, Köpek kapının arkasına Kedi ocağın yanına, Horoz’da kirişlerin üzerine tünemiş. Ve hepsi derin bir uykuya dalmış. Uzaktan kulübedeki ışıkların yanmadığını gören kötü adamlar hayvanların gittiğini düşünerek kulübeye geri dönmeye karar vermişler. Adamlardan biri eve gitmeyi kabul etmiş Adam eve gelmiş tam ışıkları yakacağı sırada Bütün hayvanlar adamın üzerine atlayıp bağırıp çağırmışlar ve adamı korkutup kaçırmışlar. Adam arkadaşının yanına dönüp başına gelenleri ve ne kadar korktuğunu anlatmış. O günden sonra bir daha o eve uğrama cesaretini göstermemişler. Bu sonuç en çok Bremen’e müzik yapmaya giden hayvanları sevindirmiş. O günden sonra hiç ayrılmamışlar. Hayatlarının sonuna kadar birlikte müzik yaparak mutlu yaşamışlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT