Cimri

Tarihler: 27 Mart 2015 Cuma ~ 29 Mart 2015 Pazar 27, 28 Mart Saat: 20:00 ve 29 Mart Saat: 15:00

Yer: Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi

Ücret: Tam: 10,00 TL Öğrenci: 6,00 TL

Nereden Alınır: Biletiva.com, Mekan Gişe

Adres: Göztepe Mahallesi Atatürk Cad. No:2 (Anadolu Hisarı Migros Yanı) Beykoz İstanbul

Telefon: 0216 465 88 21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2015 ~ Mar 29, 2015

Yazan : Moliére
Çeviren : Sabahattin Eyüboğlu
Rejisör : Kenan Işık
Oyuncular: Beste Koçak, Kerim Altınbaşak, Çağrı Kodamanoğlu, Mehmet Ali Kaptanlar, Zeynep Erkekli, Ömer Hüsnü Turat, Enver Necmettin Amaç, Ferdi Atuner, Onur Ertaman, Gökay Müftüoğlu, Yeliz Şatıroğlu, Tarkan Koç, Belma Şahin, Can Kurşunlu, İsmail Kırca.
2 perde
2 saat 10 dakika

Tanzimat’la birlikte başlayan batı edebiyatı çevirileri içinde Moliere oyunları; Osmanlıca üzerine incelemeler yapmış, lugat hazırlamış, Tahran ve Paris’te büyükelçilik, maarif nazırlığı, Meclis-i Mebusan Başkanlığı ve iki kez Sadrazamlık (Başbakan) yapmış olan Ahmet Vefik Paşa tarafından tercüme edilmiş ya da uyarlanmıştır. İlk kez 1875 yılında Teodor Kasap tarafından ‘’ Pinti Hamit ’’ adı ile uyarlanan ‘’ CİMRİ ’’ o günden bugüne defalarca sahnelenerek Türkiye’de en çok oynanan oyun olmuştur.

Para’nın odağında insan, aile ve toplumsal ilişkileri irdeleyen Türkiye’de olduğu gibi 400 yıldır Dünya Tiyatrolarının da repertuarlarında sürekli yer alarak sahnelenmiş olan bu trajikomik oyun; Edebiyat ve Tiyatro çevreleri tarafından klasik bir başyapıt olarak değerlendirilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT