Çirkin

Çirkin

Tarihler: 14 Mart 2017 Salı ~ 14 Mart 2017 Salı 14 Mart 2017 20:30

Yer: Duru Tiyatro Büyük Salon

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL - Öğrenci 35.00

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No:84 Moda Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 338 56 36

Faks: 0216 338 56 46

Web: http://durutiyatro.com/

E Posta: info@durutiyatro.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2017 ~ Mar 14, 2017
Prof. Dr. Semih Çelenk ve Hamit Demir tarafından 2000 yılında İzmir'de kurulan Tiyatroevi'nin son oyunu "Çirkin", 14 Mart  akşamı Duru  Tiyatro Salonu'nda seyircisi ile buluşuyor.

İspanyol yazar Michel del Castillo'nun "Gitar" isimli öyküsünden yola çıkarak Prof. Dr. Semih Çelenk'in kaleminden tiyatroya uyarlanan ve sahneye konan "Çirkin", İzmir kökenli usta oyuncu Hamit Demir'in performansı, kuklaları ve Mert Demir'in gitarı ile birleşince bir şölene dönüşüyor.

Toplumsal önyargılar altında kalmış, doğuştan çirkin ama iyi bir çocuğun, yaşamda "kendi olma" hikayesini anlatır. Çirkin aslında bir sevgi hikayesidir. Çirkin aslında bir "iyi olma" hikayesidir.

Ne denli çabalarsanız çabalayın, önyargıları aşabilir misiniz? Yoksa önyargılar, sizi ve hayatınızın tamamını belirleyecek midir? Peki ya sanat hayatımızın neresindedir? Sanat nedir? Toplumdışı bırakılmış birey, duyuramadığı sesini, sanatın diliyle duyurabilecek midir? Günümüz insanlığının önemli sorunlarından biridir, "kendi olmak"...

"Bu oyun hep tek kişilik bir oyun olarak yapıldı, algılandı. Bizim tarafımızdan da. Ama bu kez adamın kendi dünyasındaki kişileri, düşlerini, yaşanmışlıklarını kendi yaptığı kuklalarla yaşattığını düşündük. Şunu diyebilirim ki 'Çirkin' tek kişilik bir oyun değil, bir oyuncunun ve bir manipülatörün yer aldığı, kuklaların hakim olduğu bir oyundur." - Prof. Dr. Semih Çelenk

"Oyunu izlerken ve sonunda ve hatta bu yazıyı yazdığım tam şu anda hala etkisinde olduğum duyguların, felsefenin, zerafetin, inceliğin, müziğin, bütünleşmenin, seyirciye saygının nasıl bir şey olduğunu herkesin görmesini o kadar çok istiyorum ki. Gönlüne şüphe getirmemiş bir oyuncunun gönlünde şüphe olmayan bir yönetmenle, insanlık terazisinde kulun günahını tartmadan anlatan bir olağanüstü yazarın cömert birlikteliğini seyretmenin tadına doyum olmuyor. Yolun, bahtın açık olsun 'Çirkin'..." – Teoman Kumbaracıbaşı

Yazan: Michel del Castillo
Yöneten: Semih Çelenk 
Oynayan: Hamit Demir 
Gitarist: Mert Demir 
Kajon: Oğuz Kaan Özgen
Kuklalar: Adem Dağlar, Şafak Dağlar
Sahne tasarımı, uygulama: Erhan Alabaş
Kostüm tasarımı, uygulama: Ayşe Selecik
Yönetmen yardımcısı: Hale Üstün
Işık tasarımı: Murat Bakır

- Etkinlik belirtilen saatte başlayacaktır.- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kayıp biletler için işlem yapılmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT