Çocuktan Al Haberi

Tarihler: 29 Kasım 2008 Cumartesi ~ 30 Kasım 2008 Pazar 22-23-29-30 Kasım Saat:15,00 - Saat: 15:0

Yer: Kadiköy Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Caddebostan, Kartal, Soyak, Süreyyapaşa ve Fenerbahçe Stad Migros mağazaları

Adres: Caferağa Spor Salonu Yanı, Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46 – 418 95 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2008 ~ Kas 30, 2008

İlk olarak 2005`de "Sevgili Arkadaşım" adlı oyun ile yola çıkan Migros Çocuk Tiyatrosu, 2006 yılında sahnelediği "Toprağımın Hazinesi" 2007 yılında sahnelediği "Düş mü Gerçek mi" 2008 yılında sahnelediği "Mutluluk Çarkı Oyun Parkı" adlı oyunlarla bugüne kadar toplam 255 temsilde 90,000 çocuğa ulaştı. Oyunlar birçok ilde perde açtı.
Çocuklara tiyatro sevgisini aşılamak amacıyla her yıl yeni bir oyunla perdelerini açan Migros Çocuk Tiyatrosu, Ekim ayı itibariyle sahnelemeye başladığı `Çocuktan Al Haberi` adlı oyun ile çocukları tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Sezon boyunca İstanbul`un çeşitli semtlerindeki tiyatroları gezecek olan yeni oyun, her yıl yaptığı gibi yaz aylarında da bir turne ile Türkiye`nin çeşitli illerini dolaşacak.

Yönetmenliğini Enis Fosforoğlu`nun üstlendiği `Çocuktan Al Haberi` adlı oyunda bilgisayarda oyunlar oynayan bir çocuk oyun aracılığıyla bir uzaylıyla karşılaşıyor ve onunla arkadaş oluyor. Seren Fosforoğlu`nun canlandırdığı uzaylı karakterine, dikkat çekmemesi için kendi kıyafetlerini giydiren çocuk, yeni arkadaşıyla birlikte mahallede dolaşmaya çıkıyor. Çocuğun yaşadığı mahallede futbol oyunları sırasında kavgalar meydana geliyor. Uzaylı, mahalledeki çocuklara "fair play" ruhunu aşılamak, dostane bir oyun ortamı yaratmak için "enerji-barış topu"nu kullanıyor.
Sporda kavgaları ortadan kaldırmayı ve sporu daha sevgi dolu bir ortama taşımayı amaçlıyor. Tüm mahalleye sporun eğitim gerektirdiğini, eğitim ve sevgiyle oynanan futbolun kavgaları ortadan kaldıracağını ve barış getireceğini anlatıyor. Ancak uzaylının "enerji-barış topu"nu kaybetmesiyle olaylar başlıyor...

Eğitim, kültür-sanat, spor ve çevre gibi alanlarda sayısız proje üreten Migros Türk, Migros Çocuk Tiyatrosu ile yepyeni bir çocuk oyununa perdelerini açtı. Enis Fosforoğlu`nun yönetmenliğini yaptığı "Çocuktan Al Haberi" adlı oyun barışa giden yolun spor ve sevgiden geçtiğine dikkat çekiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT