Dorian Gray

Tarihler: 23 Nisan 2010 Cuma ~ 29 Nisan 2010 Perşembe 23-24-29 Nisan 2010 Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Tiyatro Maan

Ücret: Tam: 25 TL Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: www.mybilet.com, Tiyatro Maan Gişe

Adres: Süzer Plaza Asker Ocağı Cad. No:9 Dolmabahçe İstanbul İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 245 25 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2010 ~ Nis 29, 2010

DORIAN GRAY “yeniden doğuyor”, dünyanın en önemli yazarlarından İrlandalı oyun yazarı, şair, öykücü ve romancı Oscar Wilde’ın ünlü romanı Dorian Gray’in Portresi’nden uyarlanan bir oyun.

Dünya edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Dorian Gray’in Portresi, edebiyat ve müzik alanında birçok esere esin kaynağı olmuş ve romanın dünya üzerinde çok sayıda tiyatro, sinema, opera ve dans uyarlaması yapılmıştır.

Bu dünya klasiği roman, DORIAN GRAY “yeniden doğuyor” isimli tiyatro uyarlamasıyla Nisan 2010’da İstanbul seyircisiyle buluştu.

DORIAN GRAY “yeniden doğuyor”, etiketler ve ambalajlarla algıladığımız modern dünyanın ve bu dünyanın dayattığı kötücül bencilliğin konu edildiği gerçeküstü ve karanlık bir serüven. Hareket tasarımı ve sahnedeki fiziksel enerjiden güç alan, hızlı ve dinamik bir oyun.

Kötü bir provadır hayat ve bir an Dorian Gray gelir… kendi canımıza kıydığımızı fark etmeden sonlandırırız bir şeyleri, gerçeği gizlemek ve kendi çıkarlarımız adına günah zehrini içeriz ve bu oyun gibi sonu ölümcül kılar.

Dorian Gray masum, yakışıklı ve gençtir. Fotoğrafçı Basil Hallward’a sanatı için modellik rolü üstlenirken hayranlığını kazanır ve tapınılacak bir güzellik temsilini dönüşür. Kendi fotoğrafı ve şeytanın avukatı Henry, masumluğunun ırzına geçer. Gençlik ve güzellik tek erdemdir artık onun için, günah ve kötülük ise zevkin çekim gücüyle hayatın anlamıdır. Fotoğrafla yer değiştirmek için ruhunu bile satmaya hazırdır. Vicdanını ve ruhunu yansıtan fotoğraf, şeytanın ayak seslerine uydurduğu her melodi ile çirkinleşirken o, hep aynı kalır.

Yönetmen: Mert Öner
Oyuncular: Serhat Teoman, Emre Erkan, Doğu Alpan, Şirin Kılavuz, Ezgi Bakışkan, Ayten Ayrancı, Merve Koçer, Ercüment Acar, Selahattin Töz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT