Esmeray Oyunları Toplu Gösterimi

Tarihler: 21 Temmuz 2010 Çarşamba ~ 23 Temmuz 2010 Cuma 21-22-23 Temmuz 2010 Saat: 20.30 - Saat: 20:30

Yer: Kumbaracı 50

Ücret: 15 TL

Nereden Alınır: Kumbaracı50

Adres: İstiklal Cad. Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 50 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 21, 2010 ~ Tem 23, 2010

Esmeray Oyunları Toplu Gösterimi

Esmeray, üç farklı oyunuyla 21-22-23 Temmuz’da Kumbaracı50`de. ‘Cadının Bohçası’ stand-up gösterisiyle travesti dünyasını görünür kılan Esmeray, Dario Fo’nun ‘Tecavüz’ ve ‘Yalnız Kadın’ oyunlarıyla yola devam ediyor. Esmeray’ın oyunculuk serüveni ve gösterilerine devam edebilmesi için dayanışma amaçlı yaptığımız toplu gösterime tüm dostları bekliyoruz…

Oyun Programı:
21 Temmuz Çarşamba 20:30 ‘Yalnız Kadın’
22 Temmuz Perşembe 20:30 ‘Tecavüz’
23 Temmuz Cuma 20:30 ‘Cadının Bohçası’

“Yalnız Kadın” 1997 yılında Nobel ödülü kazanan İtalyan oyun yazarı ve oyuncu Dario Fo ve karısı Franca Rame’nin birlikte yazdıkları kadın oyunlarındandır. Maria… Kocasının kilit altında tuttuğu, yaşamı dört duvar arasında tutsaklığa dönüştürülmüş yalnız bir kadın. Konuşarak paylaşma olanağını yakaladığı komşusuyla sohbetleri onu yaşamının gerçeklerini keşfetmeye ittiğinde ne yapacağı bilinmez… Evlilik, cinsellik, aşk ve delilik üzerine trajikomik bir öykü... Füsun Demirel’in çevirisi ve Esmeray’ın yorumuyla…

Franca Rame ve Dario Fo’nun kısa kadın oyunlarından biri olan, çevirisini Füsun Demirel’in, rejisini Zeynep Özyurt Tarhan’ın yaptığı “Tecavüz”ü Esmeray farklı yorumu ile sahneye taşıyor. İki bölüm halindeki oyunun ilk bölümünde Esmeray, kendi öz yaşamından bir tecavüz öyküsünü de izleyicilerle paylaşıyor.

Daha önce İstanbul’da çeşitli gösteri merkezlerinde ve üniversitelerde, Anadolu’da çeşitli festivallerde ve Avrupa’da sahnelenmiş olan "Cadının Bohçası ", transseksüel feminist Esmeray`ın kendi hayat hikâyesinden hareketle yazıp oynadığı tek kişilik bir "stand-up". Cadının Bohçası ayrımcılıkların kesişiminde, hem transseksüel hem de Kürt olarak şiddete, milliyetçiliğe ve ataerkil değerlere karşı direnen bir feministin hikâyesi. Eşcinsellikten transseksüelliğe geçişinde feminizmin farkına vararak, seks işçiliğini bırakan ve kadın hareketinin içinde yer alan Esmeray`ın oyunu, gerek Kars gerekse İstanbul`daki toplumsal cinsiyet, etnisite ve sınıf ilişkilerini feminist bir perspektiften mizahi bir dille sunmakta.

Esmeray

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT