Evridike`nin Çığlığı

Tarihler: 24 Nisan 2009 Cuma ~ 24 Nisan 2009 Cuma 24 Nisan Cuma Saat 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları

Ücret: Tam: 28,50 TL, Öğrenci: 18,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Tiyatro Gişe

Adres: Teşvikiye Mah. No:160 Nişantaşı İstanbul Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212 246 17 77

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2009 ~ Nis 24, 2009

Evridike`nin Çığlığı, Şahika Tekand`ın başta "Antigone" (Sophocles) olmak üzere, çeşitli metinlerden esinlenerek yazıp yönettiği ve Studio Oyuncuları tarafından birincisi Oidipus Nerede (2002), ikincisi Oidipus Sürgünde(2004) olan "Oidipus Üçlemesi" nin sonuncu oyunu olarak sahnelenmektedir.

"Ötekinin hakları", "ifade,inanç ve düşünce özgürlüğü", "hukukun adil uygulanışı", "savaş" gibi kavramlar öne çıkarılarak tasarlanan Euridike`nun Çığlığı`nda ana aksiyon, birbirini izleyen, sınırlı sayıda hareketten oluşan bir hareket dizgesinin zorlayıcı bir düzen içinde gerçekleştirilmesi ile oluşan bir matris üzerine oturtulmuştur.

Bu matris, Antigone`nin, haksız bir iç savaş sonucunda iki erkek kardeşinin birbirini öldürmesi ve bu haksız kardeş savaşı sayesinde devlet yönetimini ele geçiren Kreon tarafından hain ilan edilerek mezar hakkı elinden alınan kardeşini, insan onuruna yakışır şekilde gömmesi ile ortaya çıkan, varolan yasalar ve etik ilkeler çatışması içinde tutum almaya zorlanan bireylerin,cevaplamaları ve çözüme varmaları gereken ana soruyu, sahne üzerinde performansın ana öyküsü ve asal aksiyonu haline getirmektedir.

Oyuncu hareketleriyle sahne üzerinde tam da şimdiki zamanda gerçekleştirilen bir oyunun (game) yapısını oluşturan bu matris, Antigone`nin gerçekleştirdiği eylem konusunda ve "azınlık", "muhalif olan" "öteki"nin hakları ile ilgili tavır belirtmekle yükümlü çoğunluğun maruz bırakıldığı yargı ve karar sürecini,hem sahne hem de seyir yeri açısından fiilen o anda gerçekleşmekte olan gerçek ve zorunlu bir değişim sürecinin parçası haline getirmektedir.

Bu tragedyada, teslimiyeti, koşullara müdahale etmemesi, uysallığı, tepkisini karşısındakine çevirmek yerine kendine yöneltmesi, koşullara dayanamayınca da sessizce intihar etmesi ile bilinen bir karakter olan Euridike`nin isyan çığlığı duyulmakta ve intiharı, yıkıcı, sarsıcı, değiştiren bir eyleme dönüşmektedir.

Yazan / Yöneten : Şahika Tekand
Dekor Tasarımı : Esat Tekand
Işık Tasarımı : Şahika Tekand
Yönetmen Asistanları : Özlem Özhabeş, Ayşegül Cengiz Akman, Verda Habif, Nilgün Kurtar, Ulushan Ulusman, Tulu Ülgen
Oyuncular : Cem Bender, Şerif Erol, Arda Kurşunoğlu, Ridade Tuncel Sarıcan, Şahika Tekand , Ulushan Ulusman Koro : Gizem Bilgen, Faik Ergin, Deniz Karaoğlu, Umut Kırcalı, Zeynep Papuççuoğlu, Ahmet Sarıcan, Korhan Soydan
Işık masasındaki oyuncular: Ayşegül Cengiz Akman, Nilgün Kurtar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT